Roy van Krieken Roy van Krieken
13/12/2022 14:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 14:28

Amerikaanse inflatie lijkt af te koelen: BTC schiet omhoog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin dit jaar naar $32.000, maar pijn nog niet voorbij' - Onderzoek

Foto: Travis Wolfe/Shutterstock

Vandaag zijn weer de laatste inflatiecijfers (CPI) uit de Verenigde Staten bekend gemaakt door het Bureau of Labor Statistics. Wat blijkt? De inflatie is in november weer wat afgekoeld ten opzichte van een maand eerder. In november was de inflatie 7,1% op jaarbasis. Dat betekent een maandelijkse stijging van slechts 0,1% in november.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Amerikaanse CPI

Dit terwijl economen en analisten een maandelijkse stijging van 0,3% hadden voorspeld. De inflatie valt dus opnieuw mee. Goed nieuws voor eigenlijk de hele economie. Wel moet er nog gewacht worden op uitspraken van de Amerikaanse centrale bank, De Federal Reserve. 

De verwachting is dat de Fed de rentes deze keer zal verhogen met 50 basispunten. Dat zou betekenen dat het hardnekkige beleid van de centrale bank mogelijk wat aan het afnemen is. Deze voorspelling wordt uiteraard versterkt door de nieuwe inflatiecijfers. Immers, het verhogen van de rentes wordt vooral gedaan om de inflatie af te remmen.

Het meevallen van de inflatie in november geeft echter geen garantie voor een versoepeld beleid van de Fed. Wat de centrale bank besluit zullen we later deze week weten.

Advertentie

Bitcoin koers pumpt

Als gevolg van het positieve nieuws werd de koers van bitcoin (BTC) erg volatiel. De koers schoot omhoog toen de CPI-cijfers bekend werden. Bitcoin was al bezig met een mooie stijging, maar door het goede nieuws werd de koers extra omhoog gekatapulteerd. BTC bereikte zelfs kortstondig het prijspunt van $18.000, hetgeen we al sinds het begin van november niet meer hebben gezien!

In ongeveer 2 minuten tijd wist de koers van de koning der cryptocurrencies bijna 3% te stijgen. Vervolgens werd er tegen de $18.000 geconsolideerd. Op het moment van schrijven bevindt de koers van BTC zich nog altijd boven de $17.900. 

Dat de koers heftig reageert op de inflatiecijfers is natuurlijk geen verrassing. Vrijwel elke maand is het eigenlijk wel raak. Bekendmaking van belangrijke economische data in de Verenigde Staten gaat nou eenmaal gepaard met volatiliteit in de crypto- en aandelenmarkten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie