Rico Engelbarts
25/10/2020 12:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2020 12:36

Amerikaanse miljardenbank: 'Bitcoin (BTC) kan concurreren met traditionele activa'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikaanse miljardenbank: 'Bitcoin (BTC) kan concurreren met traditionele activa'

De Duitse econoom en macro-investeerder Dan Tapiero vindt dat JP Morgan nog nooit zo bullish over Bitcoin (BTC) is geweest dan dat ze nu zijn. Dat deelde hij op Twitter, wat gepaard ging met een screenshot van een JP Morgan rapport waarin wordt gezegd dat dankzij millenials, het digitale goud intenser kan concurreren met het traditionele goud.
In het rapport legt Nikolaos Panigirtzoglou uit dat het realistisch is voor Bitcoin om te concurreren met goud als een activa, waarbij hij zegt dat het potentieel van cryptocurrencies veel meer is dan alleen een schat aan rijkdom.


Op dit moment is de waarde van Bitcoin nog ver verwijderd van het echte goud. Ondanks dat de marktkapitalisatie van BTC en de exchange traded funds (ETF’s) van goud dichtbij elkaar zitten, met respectievelijk $240 en $210 miljard, ligt de echte waarde van goud cumulatief op $2,6 triljoen. Hierdoor zou de cryptocurrency nog tien keer over kop moeten gaan om goud in te halen.
Maar volgens de analist zou dit een niet al te grote opgave zijn; Veel meer millenials verschijnen namelijk op de markt, waardoor er meer geld crypto instroomt. Deze groep investeerders zouden de voorkeur geven aan Fintech en niet aan het oude financiële systeem samen met de traditionele activa die het biedt

“Het potentiële voordeel voor bitcoin is aanzienlijk omdat het intensiever concurreert met goud dan de “alternatieve” valuta. Wij geloven dat millennials na verloop van tijd een belangrijker onderdeel worden van het beleggersuniversum.”

De analist voegde er nog aan toe dat de interesse van institutionele beleggers en millennials voor Bitcoin heeft geleid tot een toename van de activiteit met betrekking tot BTC-futures en opties bij CME, wat recent Binance en BitMex recent heeft ingehaald.
Panigirtzoglou wees erop dat de waarde van crypto niet alleen bepaald wordt doordat ze beschouwd worden als een safe haven of een handelsmiddel, maar ook als een settlement. De analist concludeerde dat de waarde en bruikbaarheid toe zal nemen, wanneer het door de jaren heen breder wordt geaccepteerd als betaalmiddel.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie