Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/10/2020 19:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2020 19:09

Bitcoin (BTC) futures op CME exchange halen gehavend BitMEX in

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) futures exchange CME haalt gehavende BitMEX in

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Donderdagochtend deelde data-analysebedrijf Skew een grafiek over de nieuwe stand van zaken omtrent de cryptocurrency futures exchanges. Volgens de gegevens heeft CME, een beurs waarop onder andere bitcoin futures te verhandelen zijn, een open interest van $790 miljoen, vergeleken met $720 miljoen van Binance en $610 miljoen van BitMEX. Open interest is de waarde van uitstaande derivatencontracten die nog moeten worden afgewikkeld.


CME Group, een gereguleerd handelsplatform voor bitcoin-futures, is nu de op een na grootste speler geworden en troeft hierbij Binance en BitMEX af. De trendverschuiving suggereert dat meer handelaren massaal naar CME trekken in plaats van naar zijn niet-gereguleerde exchanges, zoals BitMEX en Binance.
Een oorzaak hiervan is mogelijk de onrust rondom BitMEX, die ontstaan is door verschillende aanklachten waaronder marktmanipulatie en het schenden van KYC en anti-witwas richtlijnen.
OKEx blijft daarentegen ver boven CME staan ondanks dat ook zij problemen hadden met regelgevende instanties. De Chinese autoriteiten hebben een van de oprichters van de exchange, Star Xu, meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging. De private key bewaarder moest meewerken aan een onderzoek wat gedaan werd naar de activiteiten op de beurs. Dit zorgde ervoor dat de exchange meerdere dagen slechts beperkt te gebruiken was, tot ongenoegen van klanten.
Ondanks de ongeregeldheid en onduidelijkheid voor klanten, blijft de exchange met overtuigende cijfers aan kop, namelijk $980 miljoen en raakt hierbij bijna de 1 miljard aan.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie