Bitcoin (BTC) futures op CME exchange halen gehavend BitMEX in

Donderdagochtend deelde data-analysebedrijf Skew een grafiek over de nieuwe stand van zaken omtrent de cryptocurrency futures exchanges. Volgens de gegevens heeft CME, een beurs waarop onder andere bitcoin futures te verhandelen zijn, een open interest van $790 miljoen, vergeleken met $720 miljoen van Binance en $610 miljoen van BitMEX. Open interest is de waarde van uitstaande derivatencontracten die nog moeten worden afgewikkeld.

- Advertentie -

CME Group, een gereguleerd handelsplatform voor bitcoin-futures, is nu de op een na grootste speler geworden en troeft hierbij Binance en BitMEX af. De trendverschuiving suggereert dat meer handelaren massaal naar CME trekken in plaats van naar zijn niet-gereguleerde exchanges, zoals BitMEX en Binance.

Een oorzaak hiervan is mogelijk de onrust rondom BitMEX, die ontstaan is door verschillende aanklachten waaronder marktmanipulatie en het schenden van KYC en anti-witwas richtlijnen.

OKEx blijft daarentegen ver boven CME staan ondanks dat ook zij problemen hadden met regelgevende instanties. De Chinese autoriteiten hebben een van de oprichters van de exchange, Star Xu, meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging. De private key bewaarder moest meewerken aan een onderzoek wat gedaan werd naar de activiteiten op de beurs. Dit zorgde ervoor dat de exchange meerdere dagen slechts beperkt te gebruiken was, tot ongenoegen van klanten.

Ondanks de ongeregeldheid en onduidelijkheid voor klanten, blijft de exchange met overtuigende cijfers aan kop, namelijk $980 miljoen en raakt hierbij bijna de 1 miljard aan.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.040,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.758,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.828,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.850,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.856,60 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...