Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2022 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 13:11

Amerikaanse overheid wil opheldering energieverbruik Bitcoin netwerk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikaanse overheid wil opheldering energieverbruik Bitcoin netwerk

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Het Amerikaanse congress kan binnenkort de eerste bijeenkomst hebben over de impact van het Bitcoin (BTC) netwerk op het klimaat. Er schijnt interesse te zijn binnen het House Committee on Energy and Commerce naar het energieverbruik van de grootste cryptocurrency. Op het moment worden er voorbereidingen getroffen om voor het einde van de maand een hoorzitting te houden.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin mining

Het Bitcoin netwerk werkt middels een proof-of-work consensus model. Dit houdt in de basis in dat er een bepaalde hoeveelheid rekenkracht benodigd is om het netwerk vlot en veilig te laten opereren. Dit proces wordt mining genoemd. Inmiddels is het Bitcoin netwerk enorm gegroeid en zodoende is ook de benodigde rekenkracht compleet geëxplodeerd.

Doordat er gigantische hoeveelheden apparatuur achter de schermen met het minen van bitcoin bezig zijn, is het energieverbruik van het Bitcoin netwerk erg groot. Dit is een doorn in het oog voor veel overheden. China maakte halverwege het vorige jaar nog bekend dat zij het minen van cryptocurrencies gingen verbieden met het energieverbruik als voornaamste reden.

Advertentie

Amerikaanse overheid

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil voor eens en altijd weten wat de precieze effecten nu zijn van het Bitcoin mining proces op het klimaat. Daarom wordt er op dit moment een lijst van mogelijke getuigen samengesteld die antwoord kunnen geven op deze vraag.

Volgens bronnen zouden leden van het congres committee bezorgd zijn geraakt om deze mogelijke effecten door nieuwe omstandigheden in de staat New York. In New York zijn sindskort een groot aantal grote mining corporaties gevestigd.

Vooralsnog lijkt het erop dat het puur gaat om een verkennende hoorzitting. Er ligt geen nieuw wetsvoorstel op tafel en het minen van cryptocurrencies wordt voorlopig niet verbannen in de Verenigde Staten. Desalniettemin kunnen de resultaten van de hoorzitting, die mogelijk al voor het einde van de maand plaatsvindt, niet in de smaak vallen bij Amerikaanse wetgevers. 

Zweden

Enkele maanden geleden deed de Zweedse overheid nog een oproep aan de Europese Unie om het minen van cryptocurrencies aan banden te leggen. Volgens hen bestaat de mogelijkheid dat de opkomst van proof-of-work cryptocurrencies zoals bitcoin ervoor zorgt dat alle voortgang omtrent het tegengaan van klimaatverandering teniet wordt gedaan.

Het is duidelijk dat er bij overheden over de hele wereld veel zorgen bestaan om het exorbitante energieverbruik van cryptocurrencies zoals bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie