Ivo Melchers Ivo Melchers
08/07/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2023 17:00

Amerikaanse presidentskandidaat bezit enorm bitcoin fortuin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La SEC no prohíbe la criptomoneda LBRY ¿Buenas noticias para Ripple?

Foto: eurobanks/Shutterstock

Robert Kennedy Jr., de neef van John F. Kennedy, is een van de kandidaten voor de opkomende presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten. Je hebt Kennedy wellicht al vaker in het Bitcoin nieuws voorbij zien komen; het is namelijk een groot bitcoin (BTC) voorstander. Tijdens de Bitcoin-conferentie in mei gaf hij aan dat hij persoonlijk geen geld in BTC heeft geïnvesteerd, maar hier lijkt inmiddels verandering in te zijn gekomen.

Crypto-crash niet veroorzaakt door Duitsland, maar korte termijn beleggers
Crypto-crash niet veroorzaakt door Duitsland, maar korte termijn beleggers

Persoonlijk BTC bezit Kennedy

Volgens een financieel openbaarmakingsformulier dat op 30 juni is ingediend zou Kennedy, of een gezinslid, een totaalbedrag van tussen de 100.001 en 250.000 dollar aan bitcoin in bezit hebben. De investering werd namelijk vermeld onder een gedeelte van het formulier dat ook activa bevat die kunnen toebehoren aan echtgenoten en kinderen. Het is bedoeld om ‘’bezit weer te geven vanaf het vorige kalenderjaar en het huidige jaar tot de indieningsdatum’’, aldus het Office of Government Ethics.

Kennedy is getrouwd met Cheryl Hines en heeft zes kinderen. CNBC meldde dat het campagneteam van Kennedy enkele uren na publicatie van hun artikel had bevestigd dat de investeringen eigendom waren van Kennedy’s vrouw en dat Kennedy hier zelf niet bij betrokken zou zijn geweest.

Later stuurde een campagnevertegenwoordiger echter een nieuwe verklaring waarin hij zei dat de investering wel degelijk tot Kennedy zelf behoorde. Hij gaf toe dat hij zich vergist had en dat de presidentskandidaat tijdens de Bitcoin-conferentie nog geen bitcoin in bezit had.

Kennedy was tevens de eerste die BTC-donaties accepteert tijdens zijn presidentiële campagne. Met gebruik van het Lightning network kunnen mensen razendsnel en vrijwel kosteloos de Bitcoin-voorstander steunen.

Bitcoin visie

Tijdens zijn speech bij de jaarlijkse Bitcoin-conferentie maakte Kennedy duidelijk dat als hij president zou worden, hij ervoor zou zorgen dat ‘’het recht om bitcoin te houden en te gebruiken onschendbaar is’’. Hij beloofde bovendien dat zijn uiteindelijke kabinet alleen de noodzakelijke controle op de industrie zou uitoefenen om het witwassen van geld te voorkomen.

Bitcoin is volgens Kennedy een ‘’reddingsboei voor de bewegingen van mensen over de hele wereld’’ en een belangrijke motor voor innovatie. Net als vele bitcoiners is hij fel tegen de mogelijke komst van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en beschrijft ze dan ook als een instrument voor ‘’financiële slavernij en politieke tirannie’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie