Ivo Melchers Ivo Melchers
08/07/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2023 17:00

Amerikaanse presidentskandidaat bezit enorm bitcoin fortuin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La SEC no prohíbe la criptomoneda LBRY ¿Buenas noticias para Ripple?

Foto: eurobanks/Shutterstock

Robert Kennedy Jr., de neef van John F. Kennedy, is een van de kandidaten voor de opkomende presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten. Je hebt Kennedy wellicht al vaker in het Bitcoin nieuws voorbij zien komen; het is namelijk een groot bitcoin (BTC) voorstander. Tijdens de Bitcoin-conferentie in mei gaf hij aan dat hij persoonlijk geen geld in BTC heeft geïnvesteerd, maar hier lijkt inmiddels verandering in te zijn gekomen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Persoonlijk BTC bezit Kennedy

Volgens een financieel openbaarmakingsformulier dat op 30 juni is ingediend zou Kennedy, of een gezinslid, een totaalbedrag van tussen de 100.001 en 250.000 dollar aan bitcoin in bezit hebben. De investering werd namelijk vermeld onder een gedeelte van het formulier dat ook activa bevat die kunnen toebehoren aan echtgenoten en kinderen. Het is bedoeld om ‘’bezit weer te geven vanaf het vorige kalenderjaar en het huidige jaar tot de indieningsdatum’’, aldus het Office of Government Ethics.

Kennedy is getrouwd met Cheryl Hines en heeft zes kinderen. CNBC meldde dat het campagneteam van Kennedy enkele uren na publicatie van hun artikel had bevestigd dat de investeringen eigendom waren van Kennedy’s vrouw en dat Kennedy hier zelf niet bij betrokken zou zijn geweest.

Later stuurde een campagnevertegenwoordiger echter een nieuwe verklaring waarin hij zei dat de investering wel degelijk tot Kennedy zelf behoorde. Hij gaf toe dat hij zich vergist had en dat de presidentskandidaat tijdens de Bitcoin-conferentie nog geen bitcoin in bezit had.

Kennedy was tevens de eerste die BTC-donaties accepteert tijdens zijn presidentiële campagne. Met gebruik van het Lightning network kunnen mensen razendsnel en vrijwel kosteloos de Bitcoin-voorstander steunen.

Bitcoin visie

Tijdens zijn speech bij de jaarlijkse Bitcoin-conferentie maakte Kennedy duidelijk dat als hij president zou worden, hij ervoor zou zorgen dat ‘’het recht om bitcoin te houden en te gebruiken onschendbaar is’’. Hij beloofde bovendien dat zijn uiteindelijke kabinet alleen de noodzakelijke controle op de industrie zou uitoefenen om het witwassen van geld te voorkomen.

Bitcoin is volgens Kennedy een ‘’reddingsboei voor de bewegingen van mensen over de hele wereld’’ en een belangrijke motor voor innovatie. Net als vele bitcoiners is hij fel tegen de mogelijke komst van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en beschrijft ze dan ook als een instrument voor ‘’financiële slavernij en politieke tirannie’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement