Ivo Melchers Ivo Melchers
06/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2023 16:00

Deze Amerikaanse presidentskandidaat steunt Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Este candidato a la presidencia de EE.UU. apoya Bitcoin

Foto: gjee/Shutterstock

Volgend jaar zullen de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten plaatsvinden en met de groeiende adoptie van crypto en Web3 is er bijna geen ontkomen meer aan voor alle presidentskandidaten: steeds meer stemgerechtigden in de VS investeert in crypto en zal in zekere zin het crypto-beleid meenemen bij de keuze voor de verkiezingen. Robert Kennedy Jr., een van de presidentskandidaten, heeft gisteren zijn kritiek geuit ten opzichte van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en laten weten dat hij een voorstander is van Bitcoin (BTC).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kritisch ten aanzien van CBDC’s

Middels een thread op Twitter liet de potentiële opvolger van Joe Biden weten dat de digitalisering van valuta’s de regering naar zijn mening al ongekende bevoegdheden heeft gegeven om het economische leven te controleren en te beheersen. Hij gelooft dat CBDC’s deze macht van de regering verder zou vergroten.

Kennedy benadrukte hoe regeringen zonder CBDC’s hun politieke vijanden al hebben gecensureerd. Hij zei dat dit vaak gebeurt onder autoritaire regimes, maar ook in Westerse landen. Hij verwees naar de situatie in Canada van eerder dit jaar waarin de regering de bankrekeningen van meer dan 200 personen bevroor vanwege hun protesten tegen het vaccinmandaat. Volgens Kennedy illustreert dit voorbeeld dat dit ook zomaar zou kunnen gebeuren in de VS.

Het standpunt van de presidentskandidaat tegenover CBDC´s is echter geen verrassing, aangezien hij ze ooit al beschreef als een instrument voor ‘’financiële slavernij en politieke tirannie’’.

Advertentie

Bitcoin voorstander

Kennedy sprak bovendien zijn steun uit voor Bitcoin, omdat het mensen in staat stelt om transacties uit te voeren zonder tussenkomst van de overheid. Hij beschreef de koning der cryptocurrencies verder als een ‘’reddingsboei voor de bewegingen van mensen over de hele wereld’’.

Vanwege de decentrale aard van Bitcoin is het, in tegenstelling tot CBDC’s, politiek neutraal en censuurbestendig geld. Iedereen is in staat om deel te nemen aan het netwerk en er is niemand die transacties kan blokkeren of weigeren uit de blockchain.

Bij CBDC’s heeft de centrale bank de touwtjes in handen om de hoeveelheid geld te beïnvloeden en tevens het geld te programmeren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie