Ivo Melchers Ivo Melchers
06/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2023 16:00

Deze Amerikaanse presidentskandidaat steunt Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Este candidato a la presidencia de EE.UU. apoya Bitcoin

Foto: gjee/Shutterstock

Volgend jaar zullen de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten plaatsvinden en met de groeiende adoptie van crypto en Web3 is er bijna geen ontkomen meer aan voor alle presidentskandidaten: steeds meer stemgerechtigden in de VS investeert in crypto en zal in zekere zin het crypto-beleid meenemen bij de keuze voor de verkiezingen. Robert Kennedy Jr., een van de presidentskandidaten, heeft gisteren zijn kritiek geuit ten opzichte van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en laten weten dat hij een voorstander is van Bitcoin (BTC).

Dreigt gevaar voor de bitcoin koers? Inflatie VS blijft stijgen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kritisch ten aanzien van CBDC’s

Middels een thread op Twitter liet de potentiële opvolger van Joe Biden weten dat de digitalisering van valuta’s de regering naar zijn mening al ongekende bevoegdheden heeft gegeven om het economische leven te controleren en te beheersen. Hij gelooft dat CBDC’s deze macht van de regering verder zou vergroten.

Kennedy benadrukte hoe regeringen zonder CBDC’s hun politieke vijanden al hebben gecensureerd. Hij zei dat dit vaak gebeurt onder autoritaire regimes, maar ook in Westerse landen. Hij verwees naar de situatie in Canada van eerder dit jaar waarin de regering de bankrekeningen van meer dan 200 personen bevroor vanwege hun protesten tegen het vaccinmandaat. Volgens Kennedy illustreert dit voorbeeld dat dit ook zomaar zou kunnen gebeuren in de VS.

Het standpunt van de presidentskandidaat tegenover CBDC´s is echter geen verrassing, aangezien hij ze ooit al beschreef als een instrument voor ‘’financiële slavernij en politieke tirannie’’.

Advertentie

Bitcoin voorstander

Kennedy sprak bovendien zijn steun uit voor Bitcoin, omdat het mensen in staat stelt om transacties uit te voeren zonder tussenkomst van de overheid. Hij beschreef de koning der cryptocurrencies verder als een ‘’reddingsboei voor de bewegingen van mensen over de hele wereld’’.

Vanwege de decentrale aard van Bitcoin is het, in tegenstelling tot CBDC’s, politiek neutraal en censuurbestendig geld. Iedereen is in staat om deel te nemen aan het netwerk en er is niemand die transacties kan blokkeren of weigeren uit de blockchain.

Bij CBDC’s heeft de centrale bank de touwtjes in handen om de hoeveelheid geld te beïnvloeden en tevens het geld te programmeren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie