Amerikanen willen dat kinderen crypto-onderwijs krijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/smolaw

Het lijkt erop dat Amerikaanse ouders en gediplomeerden die kennis van de wereld van cryptocurrencies hebben het erg belangrijk vinden dat hun kinderen ook op de hoogte zijn van crypto technologie. Zeker twee op de drie ouders gelooft zelfs dat crypto onderwezen moet worden op scholen.

Crypto onderwijs

Op dit moment betalen ouders met crypto kennis al enkele honderden dollars per jaar om hun kinderen te laten leren over crypto. Deze ouders willen echter ook dat crypto-onderwijs onderdeel wordt van het standaard curriculum op scholen, dat blijkt uit de resultaten van een enquête die onlangs werd uitgevoerd door Study.com. 64% van de ouders en 67% van de Amerikanen met een diploma geloven dat crypto-onderwijs op scholen belangrijk is.

Andere termen waren volgens beide groepen iets minder belangrijk. Zo vindt slechts 40% dat er ook op scholen les gegeven moet worden over blockchain. Slechts 25% vindt het daarnaast belangrijk om kinderen ook zaken bij te brengen over non-fungible tokens (NFT).

Om deel te nemen aan het onderzoek, werden de ouders en afgestudeerden gescreend om ervoor te zorgen dat de proefpersonen voldoende kennis hadden van blockchain tech, crypto, NFT’s en de metaverse. Iedereen die deze onderwerpen niet begreep werd gediskwalificeerd van deelname. Het onderzoek omvatte 884 Amerikaanse ouders en 210 Amerikaanse afgestudeerden.

De adoptie van cryptocurrencies

De resultaten komen te midden van de toenemende bekendheid en adoptie van cryptocurrencies in de Verenigde Staten. Volgens onderzoekscentrum Pew heeft ongeveer 88% van de Amerikanen op zijn minst van cryptocurrencies gehoord, terwijl 16% van de inwoners van de VS op enig moment in hun leven heeft geïnvesteerd of gehandeld in cryptocurrencies.

Uit de enquête bleek ook dat beide groepen het erover eens waren dat leren over “de toekomst van onze economie” het belangrijkst was, evenals een middel om “investeringen te diversifiëren”, “kansen te creëren” en “een beleggingsgeest te ontwikkelen”.

Ook de burgemeester van New York City, Eric Adams, liet in het verleden al weten dat hij voorstander is van crypto-onderwijs.

“We moeten onze scholen openstellen om blockchain technologie te onderwijzen, om deze nieuwe manier van denken aan te leren.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie