Rico Engelbarts
27/05/2018 20:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2018 20:02

Analist: Bitcoin-prijs op korte termijn naar dieptepunt van $5.700 voordat herstel begint

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Willy Woo, een gerenommeerd analist van cryptocurrency en digitale assets, heeft onlangs verklaard dat de Bitcoin-prijs op korte termijn waarschijnlijk onder de $6.000 zal komen.
Recente markt heeft moeite
Sinds medio mei, nadat het de prijs voor Bitcoin (BTC) niet lukte het belangrijke support level van $10.000 te testen, is de markt voor cryptocurrency voortdurend achteruit gegaan. De overgrote meerderheid van tokens en kleine cryptocurrencies hebben de prijsontwikkeling van Bitcoin en Ethereum gevolgd. Aan zowel de boven- als onderzijde werden de prijsbewegingen van de tokens geïntensiveerd waarbij, zoals het tokens betaamt, grotere marges dan bij Bitcoin werden geregistreerd tijdens kleine correcties.
Op 25 mei merkte Woo op dat de Bitcoin-prijs waarschijnlijk onder het niveau van $6.000 zal zakken en $5.700 en $5.500 zal gaan testen als support level op de lange termijn. Eerder is $6.500 al een belangrijk support level gebleken gezien Bitcoin na elke dip weer herstelde vanaf dat punt.
Op de korte termijn is het waarschijnlijk dat Bitcoin daalt tot onder de $7.000 maar niet onder de $6.500 uitkomt. Mocht dat echter wel het geval zijn is het niet ondenkelijk dat het verder daalt tot $6.000 of zelfs daaronder.
Woo noemde het hoge NTV-signaal (een handelsindicator ontwikkeld door Woo zelf) en de hoge volatiliteit als belangrijkste onderbouwingen voor zijn voorspelling.

Het NVT-signaal is nog steeds te hoog. Om de geschillen bij te leggen moet er of meer activiteit in blockchain-transacties komen of moeten we de prijs zien dalen. Het opvoeren van transactionele activiteiten in een neerwaartse spiraal is zeer onwaarschijnlijk. De volatiliteit is nog steeds te hoog. Ik ben op zoek naar een aanhoudende lage frequentie van volatiliteit die de neiging heeft om een signaal te zijn voor het einde van de detox en voor de volgende accumulatiefase. Het duurt echter nog wel even voordat we in die fase terechtkomen.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de Bitcoin-prijs daalt tot het laagste punt van $5.000, verklaarde Woo dat Bitcoin waarschijnlijk niet heel veel langer boven de $7.000 blijft en onvermijdelijk onder de $7.000 uitkomt.
Maar vanwege de intensiteit van de daling sinds eind 2017 benadrukte Woo dat 2018 geen vergelijkbare correctie-periode zal zien als in 2014 en een tweefasige val voorkomt.

Kortom, m’n beste gok is langzaam uit te bloeden tot $6.800, dan een diepere val naar $5.700 en dan een nivellering uit het dieptepunt, en dan een kalme periode. Dit is een goed geïnformeerde schatting op basis van het volume-profiel en fundamentele gegevens die de bewegingssnelheid bepalen.

Bitcoin-prijs zal vanaf $5.700 weer stijgen
In oktober 2017, nadat de prijs van Bitcoin binnen een periode van drie maanden verdubbeld was, behaalde de Bitcoin-prijs $5.700. Mocht Bitcoin nu onder de $5.700 zakken zou dat in essentie de prijs van Bitcoin terugbrengen met negen maanden.
De markt voor cryptocurrency verschilt echter aanzienlijk met wat het was in oktober. De volumes zijn groter en de standaard van infrastructuur die wordt geleverd door bedrijven als Coinbase en Gemini zijn ongekend in vergelijking met de platforms die begin 2017 beschikbaar waren.
Gezien het verschil in volume en structuur van de markt in vergelijking met 2017 en voorgaande jaren, zijn zowel Woo als andere analisten in de cryptocurrency sector het erover eens dat de volgende bull rally voor Bitcoin minder tijd kost om te initiëren, mogelijk al in het derde kwartaal van 2018.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie