Home Nieuws Bitcoin nieuws Analist Peter Brandt: "Bitcoin (BTC) corrigeert eerst voordat het naar de $6.500...

Analist Peter Brandt: “Bitcoin (BTC) corrigeert eerst voordat het naar de $6.500 zal stijgen”

- Advertentie -

Na het bereiken van een nieuwe yearly high op $5.846 is de bitcoin (BTC) iets naar beneden gecorrigeerd. Volgens analist Peter Brandt zou bitcoin op dit moment wel eens een belangrijke resistance zone bereikt kunnen hebben. Zijn vooruitzichten zijn echter nog steeds positief.

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.726 waard op Coinbase na 0,75% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. Na het aantikken van de nieuwe yearly high is bitcoin iets teruggezakt waarna het zich vandaag vooral zijwaarts voortbewoog.

Volgens Peter Brandt heeft bitcoin op dit moment een belangrijke resistance bereikt. In een tweet schreef Brandt:

Er is een kans dat BTC aan het pieken is waarbij het zijn prijstarget bij een belangrijke resistance heeft bereikt. Een correctie kan plaatsvinden voordat de koers naar de $6.500 stijgt, waarna er een nog grotere correctie plaats zal vinden.

Dat traders er mogelijk op dit punt voor kiezen om hun winsten te pakken is geen raar idee. Bitcoin heeft bijzonder goed gepresteerd in de afgelopen weken. Zo steeg het in de afgelopen drie maanden met ruim 66% in waarde.

Ook de Relative Strength Index (RSI) onderbouwt de verwachting dat er een correctie plaats zal gaan vinden. Met een waarde van ongeveer 72 zien de bulls er uitgeput uit waardoor de bears het roer voor een korte periode over kunnen gaan nemen.

Mocht die correctie er inderdaad komen, dan ligt de eerstvolgende support op $5.500. Brandt verwacht echter dat de koers nog wel een stuk verder kan corrigeren, tot de support rond de $5.300.

Voor de langere termijn blijft het er echter positief uitzien. Brandt verwacht na de correctie een stijgende koers te zien. Daarbij is een stijging door de belangrijke resistance op $6.000 en daarna mogelijk $6.500 niet uitgesloten.

In een eerdere tweet benadrukte Brandt nog dat de koers onlangs de 18 Moving Average (MA) op de wekelijkse grafiek heeft doorbroken. Dit deed het voor het laatst in 2015, vlak voor een bullmarkt waarin bitcoin tot ongekende hoogtes wist te stijgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...