Timo Bult Timo Bult
05/05/2019 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2019 13:50

Analist Peter Brandt: "Bitcoin (BTC) corrigeert eerst voordat het naar de $6.500 zal stijgen"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist Peter Brandt Bitcoin (BTC) corrigeert eerst voordat het naar de $6.500 zal stijgen

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Na het bereiken van een nieuwe yearly high op $5.846 is de bitcoin (BTC) iets naar beneden gecorrigeerd. Volgens analist Peter Brandt zou bitcoin op dit moment wel eens een belangrijke resistance zone bereikt kunnen hebben. Zijn vooruitzichten zijn echter nog steeds positief.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.726 waard op Coinbase na 0,75% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. Na het aantikken van de nieuwe yearly high is bitcoin iets teruggezakt waarna het zich vandaag vooral zijwaarts voortbewoog.
Volgens Peter Brandt heeft bitcoin op dit moment een belangrijke resistance bereikt. In een tweet schreef Brandt:

Er is een kans dat BTC aan het pieken is waarbij het zijn prijstarget bij een belangrijke resistance heeft bereikt. Een correctie kan plaatsvinden voordat de koers naar de $6.500 stijgt, waarna er een nog grotere correctie plaats zal vinden.

Dat traders er mogelijk op dit punt voor kiezen om hun winsten te pakken is geen raar idee. Bitcoin heeft bijzonder goed gepresteerd in de afgelopen weken. Zo steeg het in de afgelopen drie maanden met ruim 66% in waarde.
Ook de Relative Strength Index (RSI) onderbouwt de verwachting dat er een correctie plaats zal gaan vinden. Met een waarde van ongeveer 72 zien de bulls er uitgeput uit waardoor de bears het roer voor een korte periode over kunnen gaan nemen.
Mocht die correctie er inderdaad komen, dan ligt de eerstvolgende support op $5.500. Brandt verwacht echter dat de koers nog wel een stuk verder kan corrigeren, tot de support rond de $5.300.
Voor de langere termijn blijft het er echter positief uitzien. Brandt verwacht na de correctie een stijgende koers te zien. Daarbij is een stijging door de belangrijke resistance op $6.000 en daarna mogelijk $6.500 niet uitgesloten.
In een eerdere tweet benadrukte Brandt nog dat de koers onlangs de 18 Moving Average (MA) op de wekelijkse grafiek heeft doorbroken. Dit deed het voor het laatst in 2015, vlak voor een bullmarkt waarin bitcoin tot ongekende hoogtes wist te stijgen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie