Timo Bult Timo Bult
04/05/2019 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2019 15:46

Bitcoin (BTC) bullmarkt staat volgens technisch analist Peter Brandt voor de deur

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Peter Brandt, een echte veteraan op het gebied van de technische analyse, is bitcoin (BTC) mogelijk in een nieuwe bullmarkt terecht gekomen. Dit baseert Brandt op de koers die door de 18 Moving Average op de wekelijkse grafiek is gebroken.
Brandt is bekend van zijn verwachting dat bitcoin ver terug zou gaan zakken. Deze voorspelling deed hij op 22 januari 2018, vlak nadat bitcoin tot zijn all-time high van rond de $20.000 steeg. Hij beweerde toen dat bitcoin met minimaal 80% in waarde af zou gaan nemen aangezien de koers onderuit een parabolische stijgende trendlijn brak.


Sommigen maakten hem uit voor hater, echter baseerde hij zijn voorspelling op een algemene regel uit de technische analyse. En zijn voorspelling bleek achteraf helemaal te kloppen. Bitcoin bereikte namelijk een low van $3.200 in december vorig jaar, een daling van 84%.
Nu merkt Brandt op dat bitcoin iets interessants heeft gedaan. De BTC koers is namelijk boven de 18 MA uitgestegen, iets wat het voor het laatst in november 2015 deed. Na de doorbraak toen steeg BTC vervolgens van een waarde van $340 naar $19.800.


Brandt meldt echter dat de koers deze lijn eerst nog een keer moet testen als support, pas dan durft hij te stellen dat we in een echte bullmarkt terecht zijn gekomen.
Met de geschiedenis van Brandt mogen we zijn verwachtingen niet zomaar negeren. Volgens zijn analyse zal bitcoin bovendien eerst nog een kleine stap terug moeten doen voordat het de 18 MA kan testen. Wellicht is de stap terug zojuist begonnen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie