Timo Bult Timo Bult
11/05/2023 05:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 05:04

Analisten verwachten bitcoin prijs explosie, maar pas na saaie periode

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analisten verwachten bitcoin prijs explosie, maar pas na saaie periode

Foto: Dragos Asaftei / Shutterstock.com

Gisteravond was de bitcoin prijs plotseling even heel volatiel. Ongefundeerde geruchten dat de overheid van de Verenigde Staten BTC aan het verplaatsen zou zijn, leken ten grondslag te liggen van deze snelle daling. Maar kijken we naar het grote plaatje dan valt de koersbeweging gisteren nog mee. Bovendien verwachten verschillende analisten dat we zomaar eens in een saaie periode kunnen blijven hangen de komende maanden.

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin houdt stand boven $27.000

Maar eerst een snelle blik op de koers. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $27.450 op crypto exchange Coinbase. De BTC prijs in euro komt daarmee uit op 25.030 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Al met al betekent dit een daling van een kleine 0,8% ten opzichte van 24 uur geleden.

De geruchten die gisteren de wereld in werden geslingerd zorgden echter kort voor een grotere beweging. Gisteravond om 19:00 daalde BTC door de geruchten binnen een halfuur tijd met 5% in waarde. Dat is een aanzienlijke daling in een bizar kort tijdsbestek. De koers lijkt er inmiddels van bijgekomen te zijn en handelt weer boven de voor nu belangrijke support van $27.000.

Advertentie

Bitcoin in ‘saaie’ accumulatieperiode

Dan naar de analisten. Volgens Trader Tardigrade vormt de BTC koers op dit moment een vergelijkbaar patroon als in 2015-2016. Op zijn grafiek is te zien dat de koes destijds een dubbele bodem vormde en vervolgens lange tijd consolideerde.

De analist baseert zijn bevindingen overigens op de wekelijkse grafiek en dus kan deze verwachte consolidatieperiode lang aanhouden. Pas in 2024, wat ook het jaar van de volgende Bitcoin halving is, zou de koers weer kunnen uitbreken. Tardigrade zet zijn prijstarget daarbij op $200.000, gebaseerd op de uitbraak die volgde in 2017.

De bekende analist Dave the Wave deelt de mening. Op basis van de wekelijkse MACD-indicator gaat bitcoin een consolidatieperiode in van 5 maanden. Dit zou vergelijkbaar zijn met de ontwikkelingen in 2015. Hij legt een prijstarget iets lager op $150.000.

Belangrijk om te vermelden is dat dit de visie betreft van twee analisten die hun verwachting baseren op koersbewegingen in het verleden. En zoals altijd bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie