Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2023 18:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 18:58

Verplaatst Amerikaanse overheid haar BTC? Bitcoin koers daalt hard na geruchten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt hierdoor met 8% onder $20.000, de hardste daling van 2023

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakte rond 19:00 uur Nederlandse tijd een flinke duik naar beneden doordat er op Twitter geruchten rondgingen dat de Amerikaanse overheid een flinke buit van haar bitcoins zou hebben verkocht. Ongeveer twee weken geleden kon je ook al in het Bitcoin nieuws lezen dat de BTC koers een flash crash maakte nadat een vals alarm werd verspreid op twitter dat de Amerikaanse overheid een gedeelte van haar bitcoin holdings zou gaan verkopen.

Echter zijn er geen bewegingen van de bitcoin stapel van de Amerikaanse overheid geconstateerd op de blockchain en dus kunnen de geruchten, net als de vorige keer, de prullenbak in.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin holdings van de Amerikaanse overheid

De Amerikaanse overheid is opmerkelijk genoeg een van de grootste bitcoin holders ter wereld. In november vorig jaar wist het beslag te leggen op meer dan 50.000 BTC van James Zhong die dit enorme vermogen in 2012 had gestolen van Silk Road, een illegale online marktplaats. Hiervoor had het tevens al beslag gelegd op 70.000 BTC van Silk Road oprichter Ross Ulbricht. Ook wist het Department of Justice (DOJ) vorig jaar voor 3,6 miljard dollar aan BTC in beslag te nemen die verband hielden met de Bitfinex hack van 2016.

De liquidatie van de in totaal 51.351,17 BTC van Zhong werd tevens in maart in gang gezet toen 9.861 BTC werd verkocht. De resterende 41.490 BTC zal dit jaar in 4 momenten nog geliquideerd worden en de markt kijkt met grote angst richting deze verkoopmomenten. Om die reden zorgen de geruchten telkens weer voor een toename in verkoopdruk en een daling in de BTC koers.

Bekende on-chain analist Will Clemente liet echter op Twitter weten dat er volgens data van Glassnode geen daling in de bitcoin balans van de Amerikaanse overheid te zien is. Ook analysebedrijf Arkham bevestigde later dat zij geen bewegingen konden zien wat betreft de bitcoin stapel van de Amerikaanse overheid.

Advertisement

BTC koers daalt hard

In slechts twintig minuten tijd daalde de bitcoin koers met ongeveer 5% tot een dieptepunt van $26.777 op Binance. Inmiddels lijkt de angst weer enigszins te zijn gedaald, aangezien de koers is hersteld tot een huidig niveau van $27.461.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement