Ivo Melchers Ivo Melchers
01/04/2023 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 16:05

De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance espera multas en EE.UU. por errores del pasado

Foto: MDart10 / Shutterstock.com

In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie.

Bitcoinland El Salvador zet unieke stap, zet hotel op de blockchain
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

In beslag genomen Silk Road BTC wordt verkocht

Om precies te zijn heeft de DOJ in november 2021 51.351,17 BTC in beslag genomen van een bitcoin-handelaar genaamd James Zhong. Zhong had dit bitcoin vermogen in 2012 gestolen van Silk Road, een illegale online marktplaats. Silk Road was een website op het darkweb waar men anoniem kon surfen. Het werd veelal gebruikt voor de handel in illegale producten als drugs en wapens. Om de anonimiteit te waarborgen werd BTC gebruikt als betaalmiddel. Mede hierdoor kreeg bitcoin zijn reputatie als een valuta voor criminelen.

Zhong zou fraude hebben gepleegd door snelle transacties uit te voeren die het betalingssysteem van Silk Road misleidden. Destijds had bitcoin nog een waarde die varieerde tussen de $1 in 2011 en $13,50 in 2012

Een aanvraag van 31 maart bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York met betrekking tot de veroordeling van Zhong verklaarde dat de Amerikaanse regering was begonnen met de liquidatie van de in beslag genomen bitcoin. Volgens de indiening is er op 14 maart 9.861 BTC verkocht voor $215,7 miljoen.

De regering is van plan om de resterende 41.490 BTC, wat tegen de huidige bitcoin koers een waarde heeft van bijna $1,2 miljard, in vier momenten in de loop van dit kalenderjaar te liquideren. De tweede liquidatieronde zal echter niet plaatsvinden vóór de datum van Zhong’s veroordeling.

Advertentie

Zhong pleitte schuldig voor stelen BTC

In november heeft Zhong bekend dat hij fraude heeft gepleegd in september 2012. Het was uiteindelijk een van de grootste crypto-inbeslagnames door de overheid tot het herstel in februari 2022 van ongeveer $3,6 miljard die verband hield met de Bitfinex-hack van 2016.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie