Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2023 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 08:04

Bitcoin wordt extreem volatiel en maakt flash crash na vals alarm

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom deze week spannend is voor de bitcoin koers

Foto: Lenka Horavova/Shutterstock

Bitcoin (BTC) werd even extreem volatiel gisteren. De koers steeg de afgelopen twee dagen keihard en tikte weer de $30.000 aan. Kort daarna maakte bitcoin echter een flinke duik en kwam zo diep uit als $27.200. Vervolgens begon bitcoin gelijk te herstellen en komt vanochtend uit op $28.938 op Binance en €26.185 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 90%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $559 miljard en de dominantie op 46,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 59 (Greed).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin stijging door nieuwe bankproblemen

De harde stijging van deze week begon met het nieuws dat weer een grote Amerikaanse bank in de problemen zit. First Republic Bank maakte bekend dat het meer dan $100 miljard in het eerste kwartaal van 2023 verloor en vervolgens kelderde de koers met bijna 50%. De daling van de FRC aandelen lijkt echter nog niet voorbij te zijn en het is nog maar de vraag of meer banken volgen.

Advertentie

Bitcoin flash crash door vals alarm

Gisteren stuurde analysebedrijf Arkham een waarschuwing rond dat de beruchte bitcoin stapel van de failliete Mt. Gox exchange en die van de Amerikaanse overheid in beweging waren. De markt vreesde voor een dump en de verkoopdruk schoot omhoog. Het bleek echter om een bug te gaan, gaf het bedrijf snel toe:

Toch ontkent Arkham dat dit de reden was voor de koersdaling. De alerts en tweets zouden namelijk pas verstuurd zijn kort nadat de daling werd ingezet en niet daarvoor, beweert het bedrijf. Hoe dan ook lijken deze bitcoin dus vooralsnog niet in beweging te zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Koersschommeling zorgt voor grote liquidatie

De extreme schommeling zorgde gisteren voor een enorme liquidatie aan beide zijden. Zowel long als short posities werden massaal geliquideerd. In de afgelopen 24 uur is maar liefst $180 miljoen aan posities geliquideerd en is zelfs $1,2 miljard aan Open Interest uitgewist.

Correlatie met goud op hoogste punt in 2 jaar

Dit zorgt natuurlijk weer veel onzekerheid op de markt. Toch is er ook goed nieuws: terwijl de correlatie tussen bitcoin en aandelen verder afneemt, neemt deze weer sterk toe tussen bitcoin en goud. Volgens analysebedrijf Kaiko ligt de correlatie tussen bitcoin en goud zelfs op het hoogste niveau in bijna twee jaar.

De goudkoers ziet er volgens analist Charles Edwards er momenteel goed uit en dat voorspelt voor bitcoin mogelijk zelfs beter nieuws, zegt de analist.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie