Ivo Melchers Ivo Melchers
26/04/2023 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 16:45

Bitcoin stijgt 10% tot $30.000 te midden van voortzetting bankencrisis

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft in een mum van tijd alle eerdere verliezen van de afgelopen week goedgemaakt. Gisteravond begon de BTC koers te stijgen en vandaag werd daar nog meer vaart achter gezet. Met een totale stijging van 9,6% werd de psychologische grens van $30.000 zelfs weer bereikt. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $29.600 en staat het met 8,5% in het groen over de afgelopen 24 uur.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin profiteert van bankencrisis

Te midden van alle onrust in het Amerikaanse banksysteem wist bitcoin uitstekend te presteren in de eerste drie maanden van het jaar en was het zelfs de best presterende activa van het eerste kwartaal. Vanmorgen kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat de BTC koers positief reageerde nadat er nieuwe zorgen zijn ontstaan omtrent First Republic Bank.

Gisteren kwam het nieuws namelijk naar buiten dat klanten van First Republic Bank meer dan $100 miljard hebben opgenomen in het eerste kwartaal, wat gelijk staat aan maar liefst 40,8% van het totaal. Als gevolg heeft de bank al aangekondigd dat het 35% van zijn personeel gaat ontslaan. Omtrent alle angst zijn de aandelen van FRC met bijna 50% gedaald en staat het momenteel zelfs 93% lager dan in het begin van het jaar.

Met alle renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve lijkt de centrale bank erin te slagen om de inflatie te beteugelen, maar het Amerikaanse bankensysteem staat duidelijk op wankelen. Met de Federal Open Market Committee (FOMC) in aantocht, is de verwachting voor een renteverhoging van 0,25% dan ook gedaald van 90,5% naar 77%. Volgende week krijgen we te horen wat het besluit zal zijn en wat voor effect het op de BTC koers teweeg gaat brengen.

De veerkracht die BTC momenteel toont laat wederom zien dat de activa wordt gezien als een veilige haven wat losstaat van het traditionele financiële systeem. First Republic is met $233 miljard vermogen in beheer zelfs groter dan de eerder omgevallen Silicon Valley Bank (SVB).

Advertentie

Maandelijkse BTC-opties

Gezien het bullish momentum waar bitcoin, en als gevolg de gehele cryptomarkt, momenteel van geniet, bevinden de BTC bulls zich in een goede positie voor de maandelijkse BTC-opties van $3,2 miljard in april. Hoogstwaarschijnlijk zullen de winsten worden gebruikt om de support van $28.000 te versterken met een huidige koers van boven de $29.000, dus het verwachte resultaat is vooral zorgwekkend voor de bears.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie