Ivo Melchers Ivo Melchers
26/04/2023 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 16:45

Bitcoin stijgt 10% tot $30.000 te midden van voortzetting bankencrisis

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft in een mum van tijd alle eerdere verliezen van de afgelopen week goedgemaakt. Gisteravond begon de BTC koers te stijgen en vandaag werd daar nog meer vaart achter gezet. Met een totale stijging van 9,6% werd de psychologische grens van $30.000 zelfs weer bereikt. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $29.600 en staat het met 8,5% in het groen over de afgelopen 24 uur.

Crypto Ontbijt: Bitcoinmarkt in ‘extreme angst’, Duitse dump bijna voorbij?
Crypto Ontbijt: Bitcoinmarkt in 'extreme angst', Duitse dump bijna voorbij?

Bitcoin profiteert van bankencrisis

Te midden van alle onrust in het Amerikaanse banksysteem wist bitcoin uitstekend te presteren in de eerste drie maanden van het jaar en was het zelfs de best presterende activa van het eerste kwartaal. Vanmorgen kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat de BTC koers positief reageerde nadat er nieuwe zorgen zijn ontstaan omtrent First Republic Bank.

Gisteren kwam het nieuws namelijk naar buiten dat klanten van First Republic Bank meer dan $100 miljard hebben opgenomen in het eerste kwartaal, wat gelijk staat aan maar liefst 40,8% van het totaal. Als gevolg heeft de bank al aangekondigd dat het 35% van zijn personeel gaat ontslaan. Omtrent alle angst zijn de aandelen van FRC met bijna 50% gedaald en staat het momenteel zelfs 93% lager dan in het begin van het jaar.

Met alle renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve lijkt de centrale bank erin te slagen om de inflatie te beteugelen, maar het Amerikaanse bankensysteem staat duidelijk op wankelen. Met de Federal Open Market Committee (FOMC) in aantocht, is de verwachting voor een renteverhoging van 0,25% dan ook gedaald van 90,5% naar 77%. Volgende week krijgen we te horen wat het besluit zal zijn en wat voor effect het op de BTC koers teweeg gaat brengen.

De veerkracht die BTC momenteel toont laat wederom zien dat de activa wordt gezien als een veilige haven wat losstaat van het traditionele financiële systeem. First Republic is met $233 miljard vermogen in beheer zelfs groter dan de eerder omgevallen Silicon Valley Bank (SVB).

Advertentie

Maandelijkse BTC-opties

Gezien het bullish momentum waar bitcoin, en als gevolg de gehele cryptomarkt, momenteel van geniet, bevinden de BTC bulls zich in een goede positie voor de maandelijkse BTC-opties van $3,2 miljard in april. Hoogstwaarschijnlijk zullen de winsten worden gebruikt om de support van $28.000 te versterken met een huidige koers van boven de $29.000, dus het verwachte resultaat is vooral zorgwekkend voor de bears.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie