Timo Bult Timo Bult
26/04/2023 05:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 05:12

Bitcoin prijs stijgt 4% na opnieuw problemen bij grote Amerikaanse bank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs stijgt 4% na opnieuw problemen bij grote Amerikaanse bank

Foto: Juancat / Shutterstock.com

De bitcoin (BTC) koers is sinds gisteravond met bijna 4% in waarde gestegen. De stijging volgt nadat er nieuwe zorgen zijn ontstaan over een bank. Dit keer is het First Republic Bank waar problemen zouden zijn.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt, bankencrisis nog niet voorbij?

Kijkend naar de bitcoin grafiek is een duidelijke stijging te zien die rond 19:00 Nederlandse tijd begon. BTC staat sindsdien bijna 4% in de plus. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op 25.807.

De stijging is enigszins opvallend. De koers leek namelijk te corrigeren na de grote stijgingen van de afgelopen tijd. Echter, toen Charles Gasparino, een presentator bij FOX Business Network, het nieuws brak dat First Republic Bank in de problemen zou zitten, steeg de crypto aardig snel.

“Bitcoin $BTC is de afgelopen 90 minuten met 2,4% gestegen nadat @CGasparino het nieuws bekendmaakte dat bankiers die samenwerken met First Republic Bank $FRB “eventuele ondercuratelestelling van de overheid verwachten.”

First Republic Bank een “zombiebank”

Gasparino maakte in een tweet bekend dat de banken die geld in First Republic Bank hebben gestopt, de bank steeds meer zien als een “zombiebank.” Dat betekent dat de bank “niet in staat is om adequaat te concurreren, maar geen direct instortingsgevaar heeft.”

De aandelen van de bank gingen gisteren dan ook enorm hard onderuit. Al met al daalde de waarde daarvan met bijna 50%. Kortom, er zijn grote zorgen rondom de bank en zijn toekomst. Bitcoin lijkt echter juist te kunnen profiteren van de problemen.

De problemen bij de Amerikaanse bank komen overigens niet uit de lucht vallen. In maart kreeg de aandelenkoers al een klap toen er grote zorgen omtrent liquiditeit ontstonden.

Zoals eerder in het crypto nieuws te lezen was, noemde de grote Amerikaanse bank JPMorgan de bankencrisis een overwinning voor crypto. De bekende investeerder Cathie Wood ziet meer institutionele beleggers naar bitcoin bewegen als gevolg van de bankencrisis.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie