Ivo Melchers Ivo Melchers
29/04/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2023 08:00

De Amerikaanse overheid is een van de grootste BTC holders ter wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El gobierno de EE.UU. es de los mayores poseedores de BTC del mundo

Foto: Jiri Hera/Shutterstock

Bitcoin (BTC) holders zijn er in allerlei vormen en maten. De adoptiecurve van BTC heeft inmiddels al een punt bereikt dat beursgenoteerde bedrijven en zelfs overheden zich eraan wagen. Microstrategy is de grootste beursgenoteerde BTC holder en verschijnt regelmatig in het Bitcoin nieuws nadat het weer nieuwe bitcoins geaccumuleerd heeft. El Salvador doopte bitcoin in 2021 zelfs om tot wettig betaalmiddel en heeft inmiddels ook een flinke buit in bezit. Desondanks zullen weinig mensen op de hoogte zijn over het feit dat de Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin holders ter wereld is momenteel.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Amerikaanse overheid bezit $6 miljard aan BTC

On-chain analist Will Clemente liet in een tweet zien dat de Amerikaanse overheid momenteel een totaal van 205.500 BTC in handen heeft. Tegen de huidige bitcoin koers heeft dit fortuin een waarde van iets meer dan $6 miljard.

Eind november kon je lezen dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een jaar eerder meer dan 50.000 BTC in beslag had genomen van een bitcoin-handelaar genaamd James Zhong. Zhong had dit vermogen in 2012 namelijk gestolen van Silk Road, een illegale online marktplaats. Hiervoor wist het ook al beslag te leggen op 70.000 BTC van Silk Road oprichter Ross Ulbricht. Daarnaast heeft het Department of Justice (DOJ) vorig jaar nog $3,6 miljard aan bitcoin in beslag genomen die verband hield met de Bitfinex hack van 2016.

Onlangs kon je tevens lezen dat de Amerikaanse overheid was begonnen met het liquideren van de enorme bitcoin positie die het in beslag had genomen van Zhong. Op 14 maart is er al 9.861 BTC verkocht en de resterende 41.490 BTC zal in vier momenten in de loop van dit kalenderjaar nog geliquideerd worden.

Advertisement

Andere enorme bitcoin bezitters

Met de substantiële bitcoin holding van de Amerikaanse overheid heeft het een flinke ‘voorsprong’ op het bitcoin-vermogen van Microstrategy. Microstrategy bezit momenteel namelijk 140.000 BTC, wat een huidige waarde heeft van iets meer dan $4 miljard.

De grootste bitcoin holder ter wereld is Satoshi Nakamoto, het anonieme brein achter het Bitcoin netwerk, met 1 miljoen BTC. Grayscale Bitcoin Trust volgt de legendarische oprichter op met een totaal van 650.000 BTC. Anderen op de lijst zijn uiteraard crypto exchanges zoals Binance en Coinbase.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement