Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 18:01

Andreessen Horowitz zet nieuw crypto-fonds van $4,5 miljard op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Enorm Amerikaans investeringsfirma opent crypto kantoor in Londen

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Het reusachtige Amerikaanse durfkapitaal, ofwel venture capital, bedrijf Andreessen Horowitz heeft onlangs bekend gemaakt dat zij wederom een crypto-fonds willen gaan opzetten. Het is inmiddels het vierde crypto gerelateerde fonds van het bedrijf en dit keer zal er zeker $4,5 miljard worden opgehaald om te investeren in crypto- en web3 bedrijven.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Andreessen Horowitz verwacht gouden crypto eeuw

Durfkapitaal investeerders doen over het algemeen vaak investeringen in kleinere startups met als doel een enorm rendement te genereren. De risico’s van dergelijke investeringen zijn echter zeer hoog, vandaar ook dat ze durfkapitalisten worden genoemd.

In januari van dit jaar maakte Andreessen Horowitz ook al bekend dat zij een fonds ter waarde van $4,5 miljard gingen opzetten. Met het nieuwe fonds wordt de inzet door Andreessen Horowitz dus als het ware verdubbeld! In totaal heeft Andreessen Horowitz ondertussen al vele miljarden in de crypto industrie geïnvesteerd.

Van de totale $4,5 miljard zou ongeveer $1,5 bestemd zijn voor zogeheten seed investments. De rest van het bedrag zal gebruikt worden om te investeren in blockchain en crypto bedrijven. Vooral de metaverse en Web3 zullen een belangrijk onderdeel zijn van de investeringsstrategie van Andreessen Horowitz. Volgens een officieel persbericht gelooft het bedrijf dat er een ‘Gouden Eeuw’ aankomt voor deze nieuwe sector.

“Wij denken dat we nu het gouden tijdperk van web3 binnengaan. Programmeerbare blockchains zijn voldoende vergevorderd, en een uiteenlopende reeks apps heeft tientallen miljoenen gebruikers bereikt. Nog belangrijker is dat het afgelopen jaar een enorme golf van talent van wereldklasse web3 is binnengekomen. Zij zijn briljant en gepassioneerd en willen een beter internet bouwen.”

Institutionele crypto adoptie

Dat Andreessen Horowitz, ondanks de huidige staat van de markt, opnieuw bereid is om met miljarden te smijten laat duidelijk zien dat durfkapitalisten steeds meer overtuigd raken van de potentie van de crypto sector. Zowel cryptocurrencies als kleine nieuwe bedrijven die opduiken binnen de wereld van crypto zijn aantrekkelijke investeringen zo blijkt.

Niet alleen getuigt het plan van Andreessen Horowitz van een vertrouwen in de industrie, maar het zou ook de markten een broodnodige impuls kunnen geven. Een investering van enkele miljarden kan een heleboel teweeg brengen in de volatiele crypto markten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie