Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 13:05

Argentijnen kopen massaal bitcoin (BTC) als gevolg van inflatie en slechte economie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Argentijnen kopen massaal bitcoin (BTC) als gevolg van inflatie en slechte economie

De Argentijnse economie heeft het al geruime tijd behoorlijk zwaar te verduren. De slechte staat van de economie wordt gevoeld door vrijwel het hele land. Zelfs kinderen in Buenos Aires zijn op de hoogte van de wisselkoers van de dollar en het niveau van inflatie. De huidige economische situatie heeft grote gevolgen voor de bevolking van Argentinië. Ongeveer 42% van de Argentijnse bevolking leeft onder de armoedegrens. Dit is ruim 27% hoger dan slechts drie jaar geleden.

Niet alleen armoede en werkloosheid zijn een gevolg van een slecht draaiende economie. Er is ook een ander fenomeen op te merken in Argentinië. Volgens AFP News is de Argentijnse economie een drijfveer voor veel Argentijnen om nieuwe manieren te zoeken om de gigantische inflatie te omzeilen. Veel van deze mensen zoeken daarom hun heil in de wereld van cryptocurrencies.

Volgens Maximiliano Hinz, de directeur van Binance in Zuid-Amerika, is de hoeveelheid gebruikersaccounts om te investeren in cryptocurrencies sinds 2020 met een factor 10 gestegen. Deze trend zien we al langer in Zuid-Amerika. Al geruime tijd breekt het handelsvolume van bitcoin (BTC) in Zuid-Amerika record na record. 

In het verleden investeerden Argentijnen nog in de Amerikaanse dollar, maar ook dit is sinds kort geen financieel rendabele investering meer voor Argentijnen. De banken keren een extreem lage rente uit en de overheid heeft zelfs een maandelijks kooplimiet ingesteld wat stelt dat burgers niet meer dan $200 dollar per maand mogen uitgeven. Volgens Hinz is de stijging van het aantal gebruikersaccounts een logisch gevolg van deze economische situatie.

Het is duidelijk dat Argentijnen meer en meer gebruik maken van cryptocurrencies. Niet puur als investering, maar ook als betaalmiddel. Een Argentijnse e-commerce reus kondigde recent aan bitcoin te accepteren als betaling voor vastgoed, een sector die voorheen juist gedomineerd werd door de Amerikaanse dollar.

In een onzeker economisch klimaat zijn het juist de cryptocurrency exchanges die “geëvolueerd zijn om bruggen te bouwen naar een bevolking zonder financiële opleiding.”, zo stelt Sebastian Valdecantos, de oprichter van het Argentijnse online kredietsysteem Moneda. En we blijven het terugzien. Als het slecht gaat met een nationale economie, dan explodeert het gebruik van cryptocurrencies in dat desbetreffende land.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie