Roy van Krieken Roy van Krieken
08/06/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 06:08

Australische millennials verkiezen crypto boven vastgoed

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Australische millennials verkiezen crypto boven vastgoed

Op socio-economisch gebied blijft de frictie tussen de verschillende generaties telkens terugkomen. Vooral de ‘boomer’ generatie en de ‘millennials’ lijken keer op keer met elkaar te botsen, vooral als het aankomt op geldzaken. Uit een onderzoek in Australië blijkt dat er wederom een substantieel meningsverschil bestaat tussen generaties als het aankomt op cryptocurrencies. 

De crypto exchange Kraken heeft onder de Australische bevolking een enquête gehouden. De resultaten van deze enquête laten een aantal interessante dingen zien. Een groot en groeiend deel van de jongeren in Australië verliezen de interesse in traditionele investeringsopties, zoals aandelen en obligaties. Bijna 1 op de 4 gaf aan dat zij zich zorgen maakten over de dalende waarde van geld op hun spaarrekeningen. 

22% van de ondervraagde Australiërs gaf aan dat zij geloven dat het investeren in cryptocurrencies een makkelijkere manier is om te sparen voor een hypotheek dan het geld stallen op een spaarrekening bij een bank. Onder de ondervraagden is een grote generatiekloof zichtbaar rondom deze opvatting.

Maarliefst 40% van de millennials stelde in de enquête dat zij er vertrouwen in hadden dat investeringen in crypto een prima alternatief zijn voor vastgoedinvesteringen. Vooral de millennials hebben deze opvatting. Zowel de oudere Generatie X en jongere generatie Z hebben hier duidelijk minder vertrouwen in met 31% en 24% respectievelijk.

Waar millennials crypto verkiezen boven zelfs vastgoed, een traditionele ontzettend populaire investering, heeft de ‘boomer’ generatie juist vaak niet eens cryptocurrencies in het bezit. Bijna de helft van alle ondervraagden uit de babyboomer generatie stelde nog nooit te hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies. De belangrijkste reden hiervoor is de volatiliteit van crypto.

Het zijn voornamelijk de millennials die voor adoptie en een veranderende dynamiek in Australië zorgen, zo stelt Jonathan Miller, directeur van Kraken Australia. Hij stelt dat Australiërs over het algemeen nog vrij conservatief zijn in hun opvattingen over crypto. Conservatiever dan de Verenigde Staten in ieder geval. Hij gelooft echter duidelijk dat ook in Australië cryptocurrencies een mooie toekomst tegemoet gaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie