Erik Juffermans Erik Juffermans
29/01/2024 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2024 14:08

Aziatisch Bitcoin ETF een kwestie van weken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-etf-BTC-azie

Foto: Shutterstock/ilolab

Sinds de succesvolle lancering van de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s is ook Hong Kong druk in de voorbereiding voor een eigen bitcoin beursfonds. En aan interesse in de lancering voor een bitcoin spot ETF is zeker geen gebrek. Maar liefst tien financiële instituties lijken aanstalten te maken een bitcoin spot ETF te lanceren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aziatisch bitcoin ETF komt er heel snel aan

Tencent News heeft afgelopen vrijdag bekendgemaakt dat Harvest Hong Kong, een van China’s grootste asset managers, een spot bitcoin ETF applicatie heeft ingediend bij de lokale Securities and Futures Commission (SFC). 

Hoewel het in Amerika een half jaar duurde voordat de Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste aanvragen voor een ETF goedkeurde, lijkt het in Hong Kong iets soepeler te gaan. Zo zou volgens het nieuwsbericht de SFC na het Chinese nieuwjaar, dat valt op 10 februari, de eerste bitcoin ETF al willen lanceren.

Ook meent het nieuwsbericht dat Hong Kong net als de SEC meerdere ETF’s tegelijkertijd zal goedkeuren om een eerlijk speelveld te creëren voor de verschillende uitgevers. Hoewel Harvest Fund tot zover de enige is die een bitcoin spot ETF heeft aangevraagd, is het instituut zeker niet de enige gegadigde. Vorige week berichtten we namelijk al dat er tussen de vijf en tien instituties de mogelijkheden voor het lanceren van een bitcoin ETF aan het verkennen zijn.

Een van deze instituties is Venture Smart Holdings. De financiële gigant uit Hong Kong heeft al aangegeven in het eerste kwartaal van 2024 zijn bitcoin spot ETF te willen lanceren.

Is de bitcoin ETF hype voorbij?

Azië begint zich steeds meer op de kaart te zetten in de crypto wereld. Het grotendeels van de toonaangevende crypto exchanges zijn al afkomstig van het Aziatische continent. Maar ook met de aanstaande bitcoin ETF’s lijkt de brug tussen de traditionele financiële wereld en de crypto sector in Azië heel snel overbrugt te gaan worden.

Hoewel de bitcoin ETF na de Amerikaanse lanceringen voorbij leek, zou deze vanuit Azië een nieuwe impuls kunnen krijgen. Het worden interessante weken in de Aziatische crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie