Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2019 14:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2019 14:49

Bakkt lanceert vandaag testversie langverwachte bitcoin-futures

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vanaf volgende week bitcoin (BTC) storten op handelsplatform Bakkt

Bakkt, het langverwachte handelsplatform gericht op institutionele investeerders, gaat vandaag, op 22 juli, de testversie lanceren voor de handel in bitcoin (BTC) futures. Bakkt is een dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE), een van de grootste beurzen ter wereld waar ook de New York Stock Exchange (NYSE) onder valt.
Handel in bitcoin-futures is op zich niet nieuw, maar in tegenstelling tot andere futures, zoals die van de Chicago Mercantile Exchange (CME), worden contracten ook daadwerkelijk met bitcoin betaald. Tevens is Bakkt een volledig gereguleerde custodian met een dekking van $100 miljoen.
De lancering van het handelsplatform is inmiddels meerder malen uitgesteld. De eerste keer was al eind vorig jaar. Adam White, COO van Bakkt, vergelijkt de lancering van Bakkt met de maanmissie van 50 jaar geleden in een blogpost op Medium:

Toch vereist het bepalen van bitcoinprijzen, zoals een maanmissie, ijverig testen voor de lancering. Op 22 juli, twee dagen na het 50-jarig jubileum van Apollo 11, zal Bakkt user acceptance tests uitvoeren voor zijn bitcoin-futures die genoteerd en verhandeld worden op ICE Futures US en gecleared door ICE Clear US.

De verwachtingen voor Bakkt zijn zeer hooggespannen. Er wordt al een lange tijd verwacht dat de lancering eindelijk institutionele investeerders massaal naar de markt zal trekken. Zo schreef Sam Doctor van Fundstrat Global Advisors, een onderzoeksbureau, dat de lancering van Bakkt voor enorme groei in de cryptocurrency-markt kan zorgen in een rapport gepubliceerd op 19 juli:
https://twitter.com/fundstratQuant/status/1152321087360917504
Op 18 juli vond de Bakkt Digital Asset Summit plaats. Het viel Sam Doctor alsmede de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) toen op dat het sentiment onder de aanwezige investeerders en institutionele dienstverleners zeer positief was. Sam Doctor zegt:

Het lijkt erop dat een kritieke massa van vroege adoptanten klaar staan om op de eerste dag van de Bakkt lancering aan boord te springen.

Het is nog onbekend wanneer de volledige versie zal lanceren. Verwacht wordt dat dit eind dit kwartaal zal zijn. Er wordt ook verwacht dat de lancering een grote en positieve impact zal hebben op de koers van bitcoin.
Gisteren de meest recente bitcoin-koersanalyse van David, onze eigen analist, gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie