Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bakkt lanceert vandaag testversie langverwachte bitcoin-futures

Bakkt, het langverwachte handelsplatform gericht op institutionele investeerders, gaat vandaag, op 22 juli, de testversie lanceren voor de handel in bitcoin (BTC) futures. Bakkt is een dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE), een van de grootste beurzen ter wereld waar ook de New York Stock Exchange (NYSE) onder valt.

Handel in bitcoin-futures is op zich niet nieuw, maar in tegenstelling tot andere futures, zoals die van de Chicago Mercantile Exchange (CME), worden contracten ook daadwerkelijk met bitcoin betaald. Tevens is Bakkt een volledig gereguleerde custodian met een dekking van $100 miljoen.

- Advertentie -

De lancering van het handelsplatform is inmiddels meerder malen uitgesteld. De eerste keer was al eind vorig jaar. Adam White, COO van Bakkt, vergelijkt de lancering van Bakkt met de maanmissie van 50 jaar geleden in een blogpost op Medium:

Toch vereist het bepalen van bitcoinprijzen, zoals een maanmissie, ijverig testen voor de lancering. Op 22 juli, twee dagen na het 50-jarig jubileum van Apollo 11, zal Bakkt user acceptance tests uitvoeren voor zijn bitcoin-futures die genoteerd en verhandeld worden op ICE Futures US en gecleared door ICE Clear US.

De verwachtingen voor Bakkt zijn zeer hooggespannen. Er wordt al een lange tijd verwacht dat de lancering eindelijk institutionele investeerders massaal naar de markt zal trekken. Zo schreef Sam Doctor van Fundstrat Global Advisors, een onderzoeksbureau, dat de lancering van Bakkt voor enorme groei in de cryptocurrency-markt kan zorgen in een rapport gepubliceerd op 19 juli:

Op 18 juli vond de Bakkt Digital Asset Summit plaats. Het viel Sam Doctor alsmede de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) toen op dat het sentiment onder de aanwezige investeerders en institutionele dienstverleners zeer positief was. Sam Doctor zegt:

Het lijkt erop dat een kritieke massa van vroege adoptanten klaar staan om op de eerste dag van de Bakkt lancering aan boord te springen.

Het is nog onbekend wanneer de volledige versie zal lanceren. Verwacht wordt dat dit eind dit kwartaal zal zijn. Er wordt ook verwacht dat de lancering een grote en positieve impact zal hebben op de koers van bitcoin.

Gisteren de meest recente bitcoin-koersanalyse van David, onze eigen analist, gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.172,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.214,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.253,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.265,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.372,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.372,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.172,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.214,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.253,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.265,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...