Rico Engelbarts
20/11/2018 19:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2018 19:40

Bitcoin futures op Bakkt uitgesteld tot 2019!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin_futures_op_bakkt_uitgesteld_tot_2019

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), heeft aangekondigd dat het de langverwachte lancering van Bitcoin (BTC) futures op het Bakkt platform heeft uitgesteld tot tenminste 24 januari 2019.
Kelly Loefler, CEO van Bakkt, licht op Medium toe waarom het futures product wordt uitgesteld:

Gezien de grote belangstelling voor Bakkt en het werk dat nodig is om alle stukken op hun plaats te krijgen, richten we ons nu op 24 januari 2019 voor onze lancering om ervoor te zorgen dat onze deelnemers klaar zijn om te handelen op dag 1. Zoals vaak het geval is met een productlancering, zijn er nieuwe processen, risico’s en maatregelen om te testen en opnieuw te testen. […] Het is dus logisch om onze tijdlijn aan te passen terwijl we met de industrie werken aan de lancering.

Tevens meldt Loefler dat er nog geen goedkeuring is voor het product wat eventueel ook meespeelt bij het uitstel:

Wat de regelgeving betreft, blijven we nauw samenwerken met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) bij hun grondige herziening van het Bakkt Bitcoin Daily Futures-contract en het Bakkt Warehouse.

De cryptocurrency-wereld keek massaal uit naar de lancering van de eerste Bitcoin futures op een grote, door Wall Street ondersteunde, cryptocurrency-exchange. Het product zou eindelijk institutionele investeerders naar de markt kunnen trekken.
Sommige analisten, onder andere Tom Lee van Fundstrat Global, speculeerden dat de Bitcoin-futures nog dit jaar tot een rally in de markt zou leiden. Joseph Young, een crypto-analist, zei onlangs dat Bakkt ervoor kan zorgen dat de Securities and Exchange Commission (SEC) haar mening over Bitcoin-ETF’s zou kunnen veranderen. De SEC moet haar oordeel over het ETF voorstel van VanEck & SolidX in februari 2019 definitief vellen.
Het wordt spannend om te zien hoe het nieuws over dit uitstel de momenteel volatiele markt zal beïnvloeden en of de ICE de nieuwe aangekondigde datum gaat behalen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie