Rico Engelbarts
30/09/2018 10:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2018 10:47

Mede-oprichter Fundstrat, Tom Lee: Bitcoin-prijs zal door deze katalysatoren dit jaar nog stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Met nog slechts drie maanden te gaan wordt Tom Lee’s meermaals herhaalde voorspelling dat Bitcoin (BTC) aan het eind van dit jaar weer $20.000 waard zal zijn, steeds onrealistischer, maar ook al heeft BTC in 2018 meer dan 70% van haar waarde verloren, is het nog niet te laat voor een rebound, meldt de prominente investeerder en mede-oprichter van Fundstrat in een interview met Bloomberg.

$6.000 is een belangrijker level dan we ons realiseerden. Eerder dit jaar wezen we $6.000 aan als break-evenpoint voor Bitcoin-mining dus dat niveau zou stand moeten houden […] Het feit dat Bitcoin hier standhoudt is heel goed nieuws. Ik denk dat er aan het eind van het jaar katalysatoren zullen zijn, dus ik denk dat ondanks de lagere cijfers die we hebben gezien, we nu een ommekeer gaan maken. Het is een teken van momentum dat erg goed is.

Gevraagd naar wat voor katalysatoren dat zouden moeten zijn antwoordde Lee dat er een paar zijn: allereerst noemt hij de lancering van de nieuwe exchange ICE Bakkt, dat samenwerkt met een grote groep ondernemingen waaronder Microsoft en Starbucks. Lee zegt dat Bakkt “echt een van de eerste gereguleerde exchanges” zal worden en dat “grote investeringsbanken eraan werken om producten te bouwen om het te ondersteunen of ermee te werken”:

Ik denk dat instellingen wachten om er betrokken mee te raken.

Verder noemt Lee de verbeterde infrastructuur van de cryptocurrency exchange-markt en de fear of missing out (FOMO) onder institutionele beleggers als mogelijke katalysator. Volgens hem “krijgen de grote instellingen FOMO wanneer BTC stijgt” en “willen institutionele beleggers volatiliteit” en “is die volatiliteit momenteel te vinden in cryptocurrencies”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie