Rico Engelbarts
03/09/2018 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2018 17:30

Tom Lee voorziet nog steeds Bitcoin op $20.000 eind dit jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tom_lee_voorziet_nog_steeds_bitcoin_20000_dollar_eind_van_het_jaar

Een prominent investeerder in de cryptocurrency sector voorspelt al sinds begin 2018 een koersdoel van USD 20.000 (EUR 17,225) voor Bitcoin (BTC) tegen het einde van het jaar. Dit in een “bear” markt waarin de BTC prijs meer dan 60 procent daalde.
Tom Lee van Fundstrat beoogt zo een optimistisch einde van het jaar voor BTC en bevestigde wederom zijn voorspellingen in een interview met CNBC. Lee beargumenteerde dat BTC over het afgelopen jaar weinig tot geen correlatie liet zien met de traditionele financiële markten en commodities, maar tegelijkertijd veel gemeen had met de middellange termijnbewegingen van de opkomende markten.
De investeerder benoemde hierbij enkele opkomende, marktspecifieke Exchange Traded Funds (ETFs) zoals de MSCI Emerging Markets Index ETF of iShares welke specialiseren in het aankopen van diverse portfolios bestaande uit opkomende marktaandelen en activa.
Lee benoemde de gelijknamige koersbewegingen van zulke ETFs en BTC, welke beiden piekten aan het begin van het jaar en zich sindsdien in een neerwaartse trend bevinden. Lee gelooft dat de correlatie tussen de items zich zal behouden, wat laat zien dat het sentiment omtrent risico’s veelal gelijk is tussen investeerders met betrekking tot beide items.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Opkomende markten leiden tot stijging in BTC

Lee beweert dat de correlatie tussen de opkomende markten en BTC, welke teruggaat tot 2017, zal leidden tot een stijging in de prijs van BTC. Dit met name dankzij de sterke prestaties van opkomende ETFs.
Lee legde uit waarom hij een sterke correlatie ziet. Twee factoren zijn hierbij van belang: Ten eerste zijn er hedge funds die opkomende marktaandelen als een soort “risk on/risk off” strategie gebruiken. Zijn zij “risk off”, dan zal dit ook ten nadele komen van BTC, gezien deze investeerders dan ook vaak risk off zijn. De tweede factor heeft te maken met een zogenaamd “wealth effect”: leef je in een opkomende markt die een sterke daling in de beurskoers ziet, dan zal je zelf minder geld beschikbaar hebben om in BTC te investeren.
Ook een daling in de dollar (USD) kan leidden tot een stijging in de BTC-prijs. Met name het conflict tussen de VS, Turkije, Iran en China, maar ook het beleid van de Federal Reserve kunnen leiden tot zo’n daling. Vorige week verscheen het bericht dat Duitsland een officiële oproep heeft gedaan voor de creatie van een wereldwijd financieel systeem dat vrij staat van Amerikaanse invloeden, dit met name als gevolg van het conflict tussen Iran en de VS.
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, legde uit dat het gaat om een ontwerp van een onafhankelijk betalingssysteem, een Europees Monetair Fonds en het bouwen van een onafhankelijk Swift systeem. Dit zou moeten zorgen voor versterking van de Europese autonomie en vermindering van Amerikaanse invloed op de financiële systemen.
Bekend ondernemer Kim Dotcom ziet de Duitse uitspraak, wat ook de eerste oproep voor een onafhankelijk financieel systeem is binnen de Europese financiële sector, als reden voor een daling van USD koersen en tot mogelijke aanleiding voor stijging in USD prijzen.

Advertentie

2018 afsluiten met Bitcoin $20,000

Lee voorziet alsnog een stijging naar $20.000 voor BTC tegen het eind van 2018, ondanks de matige prestaties van opkomende markt-ETFs. Als deze ETFs echter zullen aantrekken en de politieke ontwikkelingen sturen naar een daling van USD koersen, gelooft Lee sterk in een explosieve groei voor BTC tegen het einde van dit jaar.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie