Rico Engelbarts
24/08/2018 18:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2018 18:10

Goed voor crypto? Duitsland wil financieel systeem onafhankelijk van de VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
goed_Voor_crypto_duitsland_wilt_financieel_systeem_onafhankelijk_van_de_VS

De Duitse overheid geeft aan dat ze een financieel transactiesysteem, onafhankelijk van de VS, wilt invoeren. Volgens experts zou dit een goed teken kunnen zijn voor Bitcoin.
Iran en Turkije zijn in de afgelopen maanden hard getroffen door sancties ingevoerd door de VS. Deze sancties zorgen ervoor dat de twee landen geen gebruik kunnen maken van het ‘global financial system’, waardoor zij geen transacties kunnen uitvoeren met andere landen.
Heiko Maas, de Duitse minister van buitenlandse zaken, reageerde hierop met het volgende:

Om die reden is het essentieel dat wij de Europese autonomie versterken door transactiekanalen op te zetten die onafhankelijk zijn van de VS. Door het oprichten van een Europees Monetair Fonds en het bouwen van een onafhankelijk ‘Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) systeem.

De Iraanse overheid is al begonnen met de omschakeling naar cryptocurrency om met bondgenoten te handelen. Mohammad Reza Pourebrahimi, voorzitter van de Iraanse Parliamentary Commission of Economic Affairs (IPCEA), zei dat Rusland al heeft ingestemd om cryptocurrencies te gebruiken voor transacties met Iran:

ICPEA heeft de Centrale Bank of Iran verplicht om te beginnen met het ontwikkelen van voorstellen voor het gebruik van cryptocurrency. In de afgelopen twee jaar is het gebruik van cryptocurrency een belangrijke kwestie geworden. Dit is een goede manier om het gebruik van de dollar te omzeilen, alsmede om het SWIFT-systeem te vervangen. De Russen delen onze mening. Wij hebben gezegd dat als wij dit doen, wij de eerst landen zijn die cryptocurrency gebruiken om handel te drijven tussen naties.

Eerder deze week moest Total, het grootste energiebedrijf van Frankrijk, zich ontdoen van een samenwerking met een groots Iraans gasproject, nadat het onder druk werd gezet door de Amerikaanse autoriteiten. Iran werd tussen 2012 en 2015 eveneens uitgesloten van het global financial system door invloed van de Amerikanen op het SWIFT-systeem.
Kim Dotcom, bekend van Megaupload, zegt dat onttrekking van Europa uit het global financial system een optimistische ontwikkeling is voor Bitcoin en voor cryptocurrencies in het algemeen:


Kim Dotcom gaf al eerder aan dat hij overtuigd is dat de dollar zal crashen. Als de Amerikaanse overheid haar grip verliest op het global financial system dan is het waarschijnlijk dat meerdere landen een overstap gaan maken naar onafhankelijke financiële netwerken. Dat zou een goed teken kunnen zijn voor iedereen die in crypto heeft geïnvesteerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie