Kevin Schijven Kevin Schijven
16/07/2021 13:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2021 13:56

Bank of America staat handel in bitcoin futures toe, BTC koers schiet omhoog en trekt altcoins mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bank of America staat handel in bitcoin futures toe, BTC koers schiet omhoog en trekt altcoins mee

Foto: Anton_AV/Shutterstock

Bank of America, een van de grootste banken van de VS, staat nu handel in bitcoin (BTC) futurescontracten toe voor een aantal klanten. Dat melden twee anonieme bronnen aan Coindesk. Bank of America heeft het nieuws echter nog niet bevestigd.

Ten opzichte van andere grote Amerikaanse banken was Bank of America erg terughoudend in het omarmen van de cryptocurrency markt. Volgens een van de anonieme bronnen staat de Amerikaanse bank nu sommige klanten toe om in futures te handelen vanwege de enorme marge die nodig is. Welke klanten dit zijn of welke criteria hiervoor geldt, is niet duidelijk. Volgens de andere anonieme bron zijn een aantal van hen al bezig met het opzetten van hun bitcoin-futures, meldt Coindesk.

Verder zegt Coindesk dat het naar verluidt om de bitcoin-futures gaat die via de Chicago Mercantile Exchange (CME) worden aangeboden, al is dat ook niet bevestigd. Of het nu alleen een gerucht is of niet, hoe dan ook lijken de koersen gelijk te reageren.

In eerste instantie bleef bitcoin vandaag alsmaar zakken en bereikte de koers rond twee uur een dieptepunt van $31.150, het laagst in drie weken. Kort daarna maakte de koers plotseling een flinke bounce omhoog naar $32.000, een stijging van 2,7% in minder dan een uur.

Ook de koersen van veel altcoins worden mee omhoog getrokken, al is het iets minder hard. Ethereum (ETH) zakte naar $1.860 vandaag en maakte zojuist een stuiter terug naar $1.900. Cardano (ADA) zakte naar $1,17 en komt nu weer bij $1,21 uit. Ook staan veel DeFi en NFT tokens ten opzichte van uur geleden in de plus, al staan ze ten opzichte van een dag geleden nog wel in de min. Dogecoin (DOGE) zag ook zojuist een kleine bounce, maar is die inmiddels alweer bijna kwijt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie