Rico Engelbarts
11/08/2018 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2018 17:00

Bearish analist Jeff deGraaf: “Game over” voor Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
analist_jeff_deGraaf_bitcoin_game_over

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Mocht de Bitcoin-prijs dalen tot onder het belangrijkste year-to-date support level, zal Bitcoin onherstelbare schade op de markt leiden, zei onderzoeksbureau Renaissance Macro Research tegen CNBC op 9 augustus.
Volgens het financiële onderzoeksbureau, is dat wat Bitcoin (BTC) nu te wachten staat veel belangrijker dan alleen een korte bear run of een retracement. De cryptocurrency zou zelfs een existentiële crisis tegemoet kunnen zien. De buffer tussen een dergelijke crisis en meer substantiële schade is volgens het onderzoeksbureau het belangrijkste year-to-date support level. Breek dat niveau, en Bitcoin zal “permanent aangetast zijn”, aldus Renaissance Macro Research.
Nadat een bullrun in juli de Bitcoin-prijs tot boven de $8.000 had geschopt, is BTC momenteel teruggezakt tot net boven de $6.000 en haar huidige prijs ligt ongeveer 14% lager dan een week geleden. Op 7 augustus verloor het ongeveer 6% van haar waarde nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een langverwachte beslissing over een voorgestelde Bitcoin exchange-traded fund (ETF) uitstelde tot 30 september (een datum waarop de SEC het hoogstwaarschijnlijk opnieuw uit zal stellen).
Volgens het hoofd technisch onderzoek van Renaissance, Jeff deGraaf, zou de recente daling van Bitcoin echter slechts het topje van de ijsberg kunnen zijn voor investeerders. Tegenover CNBC verklaarde hij dat wanneer het psychologisch belangrijke year-to-date support level geschonden wordt, hij het zou aanraden om shortposities aan te nemen op BTC:

Parabolische bewegingen staan bekend als zeer gevaarlijk voor short-sellers… Meestal ontwikkelt zich een top die eruit ziet als een afnemende driehoek in een tijdsbestek van enkele maanden. Zodra de top het support level niet meer kan ondersteunen kan de security (effecten) in kwestie vaak worden beschouwd als permanent beschadigd of zelfs “game-over”. Uiteraard verwijzen we hier naar Bitcoin als hét bewijsstuk hiervoor in de huidige markt.

Als een van de best gewaardeerde voorspellers van Wall Street sinds de millenniumwisseling is deGraaf afzonderlijk erkend voor nauwkeurige voorspellingen en ongeëvenaarde analyses. Investor Magazine heeft hem in totaal 10 jaar gerangschikt als de beste technische analist en in 2014 werd hij ingewijd in de Institutional Investor’s Research Hall of Fame.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie