Rico Engelbarts
08/08/2018 12:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2018 12:17

SEC stelt beslissing over Bitcoin-ETF uit tot september

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SEC_stelt_beslissing_over_bitcoin_ETF_uit_tot_september

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over de door de VanEck & SolidX Bitcoin Trust voorgestelde Bitcoin-ETF uitgesteld tot eind september. Dat liet de commissie weten in een kennisgeving op 7 augustus.
Cryptocurrency-beleggers kijken al enige tijd uit naar een goedkeuring voor een Bitcoin-ETF (exchange-traded funds) door de SEC, maar tot nu toe heeft de Amerikaanse waakhond geen enkele ETF goedgekeurd. Twee weken geleden nog werd een tweede poging van de Winklevoss-tweeling voor een Bitcoin-ETF afgekeurd door de SEC, en er zijn meerdere experts die zeggen niet te verwachten dat dat dit jaar nog zal gaan gebeuren.
Exchange-traded funds zijn beursgenoteerde fondsen die een index volgen, met als doel om beleggers hetzelfde rendement te bieden als de onderliggende markt (de index). Bitcoin-ETF’s worden door velen gezien als een potentiële stap voorwaarts voor de massa-adoptie van cryptocurrencies als een gereguleerd en passief beleggingsinstrument.
Het fonds dat momenteel onderzocht wordt door de SEC is dat van beleggingsmaatschappij VanEck en de financiële dienstverlener SolidX. Vorige week stuurde VanEck nog een brief naar de SEC waarin het antwoord gaf op de meerdere zorgpunten die de commissie eerder geuit had over Bitcoin-ETF’s. Velen zijn van mening dat de Bitcoin-ETF’s van de VanEck & SolidX Bitcoin Trust, die op de Chicago Board Options Exchange (CBOE) gelist zou kunnen worden, het meeste kans van slagen hebben, aangezien de CBOE een grote speler is onder de futures-uitwisselingen en het nauwe banden onderhoudt met toezichthouders.
Maar zover is het dus voorlopig nog even niet. In de kennisgeving gaf de SEC aan dat het meer tijd nodig heeft:

Daarom wijst de Commissie [..] 30 september 2018 aan als de datum waarop de Commissie de voorgestelde regelwijziging zal goed- of afkeuren, of een procedure zal inleiden om vast te stellen of deze al dan niet wordt goedgekeurd.

Twee weken terug stelde de SEC ook een beslissing uit over vijf andere aanvragen voor Bitcoin-gerelateerde ETF’s, door de beleggingsfirma Direxion Investments. Het lijkt aannemelijk dat de SEC op 30 september ook gebruik zal maken van haar laatst genoemde optie: “een procedure inleiden om vast te stellen of deze voorgestelde regelwijziging al dan niet wordt goedgekeurd”. Nog langer wachten dus.
Intussen heeft de Bitcoin-prijs gereageerd op het uitstel van de SEC en daalde het afgelopen nacht van met bijna 9% van $7.100 tot $6.475 op het moment van schrijven.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie