Rico Engelbarts
02/08/2018 10:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2018 10:58

CEO Crescent Crypto: SEC zou Bitcoin-ETF binnen 18 maanden goed kunnen keuren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO_crescent_crypto_SEC_zou_bitcoin_ETF_binnen_18_maanden_goed_kunnen_keuren

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou een Bitcoin-ETF in de komende 18 maanden goed kunnen keuren, zei Ali Hassan, medeoprichter en CEO van Crescent Crypto Asset Management, in een interview met Bloomberg.
Volgens Hassan is de SEC erg bezorgd over de bescherming van retailbeleggers, omdat ze blootgesteld zouden worden aan een volatiele en ongereguleerde markt van cryptocurrencies. Volgens hem is daarom een “multicoin product” op dit moment veel logischer dan een “single coin product”, omdat het veel volatiliteit wegneemt van de onderliggende activa.
Gevraagd naar wanneer men een Bitcoin-ETF (exchange traded fund) kan verwachten, antwoordde Hassan dat het een beetje een kip-en-ei-probleem is. Hij vervolgde:

De SEC wil de bescherming van beleggers zien, vooral voor particuliere beleggers. Wat de gemeenschap zegt is dat passieve beleggingen de deelname aan de markt zullen vergroten en een aantal van die zorgen weg zullen nemen. We denken dat een product binnenkort verkrijgbaar is. Misschien in de komende 18 maanden zullen we een Bitcoin-only ETF te zien krijgen. Er zijn momenteel enkele zeer interessante producten op de markt. Het VanEck-product is iets waar we erg naar uitkijken. Dat zijn echter wel allemaal single coin producten.

VanEck heeft, naast het sturen van een brief, de bezorgdheid van de SEC weg proberen te nemen door de waarde van het Bitcoin-ETF op te blazen, wat het ongeschikt maakt voor kleine beleggers. Een VanEck-aandeel vertegenwoordigt ongeveer 25 BTC (ongeveer $191.000) op het moment van schrijven.
Crescent Crypto werd begin dit jaar opgericht door drie voormalige Goldman Sachs executives. De drie oprichters, Christopher Matta, Michael Kazley en Ali Hassan, besloten eind vorig jaar alledrie voor hun 30ste een punt te zeggen achter hun carrière in het bankwezen en een crypto-indexfonds op te richten. Crescent Crypto richt zich alleen op rijke Amerikaanse beleggers met een jaarsalaris van meer dan $200.000. Om de bescherming te versterken list het indexfonds de top 20 cryptocurrencies in de portefeuille, waarvan BTC (44,7%), ETH (19,3%), XRP (8,7%) en BCH (6,1) het grootste deel van uitmaken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie