Tim Kamp Tim Kamp
10/05/2024 21:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2024 17:16

Bearish signaal voor bitcoin: gaat de koers verder zakken?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

In de wereld van crypto draait alles om bitcoin (BTC). De prijs van deze digitale munt fascineert veel mensen, waaronder Michaël van de Poppe. Van de Poppe is een bekende marktanalist en handelaar, die al enkele jaren in de industrie opereert. Hij heeft onlangs een zorgwekkende voorspelling gedaan die de prijs van de grootste crypto ziet kelderen. Volgens Van de Poppe zou bitcoin kunnen zakken naar maar liefst $52.000.

Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom
Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom

‘Bitcoin-prijs gaat mogelijk naar laagste punt sinds februari’

Het bedrag van $52.000 is er een die de bitcoin-prijs al een lange tijd niet gezien heeft. De laatste keer was richting het einde van de maand februari. Op 26 februari ging de prijs binnen drie dagen naar $65.000 per BTC. Waarom deze relatief lage prijs bereikt kan worden, omschrijft Van de Poppe in een X-post.

“Bitcoin staat op het laagste punt van de range. Dit is technisch gezien het gebied waar je liever zou zien dat het vasthoudt, zodat het opwaartse momentum aanhoudt en de range vasthoudt.”

Michaël van de Poppe is een bekende Nederlandse marktanalist en handelaar in cryptocurrencies. Hij staat bekend om zijn technische analyse van de cryptomarkten en deelt regelmatig zijn inzichten en voorspellingen via sociale media en verschillende platforms. ‘CryptoMichNL’ heeft een grote volgersschare opgebouwd op zijn X-pagina (voorheen Twitter) vanwege zijn diepgaande kennis van de markt.

Advertentie

Prijsvoorspellingen richting de $52.000, aldus analist

De koers bevindt zich dus in een dubio. Van de Poppe ziet het somber in wanneer BTC het prijslevel niet kan handhaven:

“Als dit niet standhoudt, dan kunnen we $52-55K verwachten als mogelijk dieptepunt van deze correctie.”

Of we deze prijs ook echt gaan zien is nog maar de vraag. Eerder sprak de Nederlandse analist nog over een koersindicatie rondom de $62.250. De BTC-prijs vindt steun rond dit niveau en zal daar waarschijnlijk nog wel blijven hangen. Van de Poppe sprak hierbij van een beweging ‘in opwaartse richting’.

Deze positieve signalen worden ondersteund door andere analyses. Zo stellen sommige koersindicatoren een toekomstige stijging. Volgens een macro-economische analyse van TradingShot ligt er een koerspiek van $410.000 in het verlengde. Deze analyse deed hij op basis van een vergelijking tussen de bitcoin koers en de rente op Chinese staatsobligaties, de dollarindex DXY en de bedrijfsobligaties-ETF HYG.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie