Timo Bult Timo Bult
11/10/2019 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2019 17:25

Bedrijf haalt $2 miljoen op voor ontwikkeling bitcoin (BTC)-betalingsapp voor social media

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bedrijf haalt $2 miljoen op voor ontwikkeling bitcoin (BTC)-betalingsapp voor social media

Block Matrix, een tech-bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, heeft ruim $2 miljoen aan investeringen opgehaald voor de ontwikkeling van een nieuwe app. Met de app, Bottle Pay genaamd, kunnen gebruikers bitcoin (BTC) versturen via hun social media-account naar hun social media-contacten. Dit schrijft de North East Times op 11 oktober.
Het doel van Block Matrix is om iedereen in staat te stellen bitcoin te versturen. Het maakt hierbij niet uit of de ontvangende partij een Bottle App-account heeft of niet. Zo legt Pete Cheyne, oprichter van Block Matrix uit:

We proberen de barrières weg te nemen zodat iedereen Bitcoin kan gebruiken. […] We willen mensen zichzelf laten authenticeren in de app met een account dat ze al hebben en vertrouwen.

Het bedrijf zal het aantal gebruikers van de applicatie het komende jaar eerst significant willen laten groeien voordat het opnieuw op zoek zal gaan naar investeringen van onder andere durfkapitaalbedrijven. Daarnaast wil het in de toekomst ook diensten aan gaan bieden voor verkopers. Zij zullen zodoende betalingen in bitcoin kunnen ontvangen in hun winkels via het platform.
Doordat Bottle Pay het doel heeft om het gebruik van bitcoin makkelijker te maken, heeft het de potentie om de adoptie van BTC verder te stimuleren. Een ander project dat social media met cryptocurrency combineert is Brave. Gebruikers van de Brave-browser kunnen content op social media belonen met het Basic Attention Token (BAT). Bij Bottle Pay ligt de nadruk echter vooral op het versturen van bitcoin.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie