Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

Bekende bitcoin whale op Bitfinex voorspelt flinke correctie, en wel hierom

Een bekende bitcoin whale op cryptocurrency exchange Bitfinex met de naam Joe007 roept al sinds de $9.000-regio dat een correctie aanstaande is. De whale, die een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) bezit, beweert dat het huidige bullish sentiment op de markt flink wordt gemanipuleerd door andere whales en dat een correctie onvermijdelijk is.

Volgens een andere cryptocurrency-handelaar, Jacob Canfield, heeft Joe007 de afgelopen zes maanden flinke winsten geboekt; gemiddeld zo’n $6,52 miljoen per maand. Canfield tweette hierover en het mag duidelijk zijn, de verdiensten van Joe007 zijn niet mis:

Advertentie

Deze hele maand tot nu toe heeft Joe007 de bitcoin-rally beschreven als manipulatie waarbij spoof orders zijn gebruikt. In het geval van margin trading worden deze neppe orders ingeschoten om andere investeerders te verleiden om long te gaan en zo de koers van bitcoin op te drijven. Vervolgens kunnen de investeerders die verantwoordelijk zijn voor de spoof order of er in ieder geval van op de hoogte zijn er hun voordeel mee doen door hun bitcoin duurder te verkopen.

Whales handelen voornamelijk op Bitfinex en dat lijkt opmerkelijk. De exchange biedt namelijk een hefboom (leverage) van maximaal 3,3x terwijl BitMEX of Binance 100 tot 125x biedt. De reden is dat de lage leverage met name aantrekkelijk blijkt voor entiteiten met een flinke hoeveelheid bitcoin: whales. Omdat de lage hefboom ten opzichte van een hoge hefboom de kans om geliquideerd te worden verkleint, zie je vaak dat traders op Bitfinex op lange termijn handelen.

Is dit dan wel een duurzame bitcoin rally?

Ondanks het bullish sentiment rijst natuurlijk de vraag of de huidige rally duurzaam is of kan worden. Kan een rally die is ontstaan door manipulatie overgaan in echte organische groei?

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Joe007 zijn antwoord op bovenstaande vraag was kort en bondig: “Let’s wait and see”.

Wat denk jij? Is er sprake van marktmanipulatie en als dat zo is, is de huidige rally dan nog wel duurzaam? Laat het ons weten en klets met ons mee in ons discussiekanaal op Telegram!

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€5.632,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€5.658,60 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€5.679,03 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€5.680,49 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€5.704,08 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.715,94 Kopen
Laatste nieuws