Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/02/2020 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:02

Bekende bitcoin whale op Bitfinex voorspelt flinke correctie, en wel hierom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Een bekende bitcoin whale op cryptocurrency exchange Bitfinex met de naam Joe007 roept al sinds de $9.000-regio dat een correctie aanstaande is. De whale, die een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) bezit, beweert dat het huidige bullish sentiment op de markt flink wordt gemanipuleerd door andere whales en dat een correctie onvermijdelijk is.
Volgens een andere cryptocurrency-handelaar, Jacob Canfield, heeft Joe007 de afgelopen zes maanden flinke winsten geboekt; gemiddeld zo’n $6,52 miljoen per maand. Canfield tweette hierover en het mag duidelijk zijn, de verdiensten van Joe007 zijn niet mis:


Deze hele maand tot nu toe heeft Joe007 de bitcoin-rally beschreven als manipulatie waarbij spoof orders zijn gebruikt. In het geval van margin trading worden deze neppe orders ingeschoten om andere investeerders te verleiden om long te gaan en zo de koers van bitcoin op te drijven. Vervolgens kunnen de investeerders die verantwoordelijk zijn voor de spoof order of er in ieder geval van op de hoogte zijn er hun voordeel mee doen door hun bitcoin duurder te verkopen.
Whales handelen voornamelijk op Bitfinex en dat lijkt opmerkelijk. De exchange biedt namelijk een hefboom (leverage) van maximaal 3,3x terwijl BitMEX of Binance 100 tot 125x biedt. De reden is dat de lage leverage met name aantrekkelijk blijkt voor entiteiten met een flinke hoeveelheid bitcoin: whales. Omdat de lage hefboom ten opzichte van een hoge hefboom de kans om geliquideerd te worden verkleint, zie je vaak dat traders op Bitfinex op lange termijn handelen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Is dit dan wel een duurzame bitcoin rally?

Ondanks het bullish sentiment rijst natuurlijk de vraag of de huidige rally duurzaam is of kan worden. Kan een rally die is ontstaan door manipulatie overgaan in echte organische groei?
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner
Joe007 zijn antwoord op bovenstaande vraag was kort en bondig: “Let’s wait and see”.
Wat denk jij? Is er sprake van marktmanipulatie en als dat zo is, is de huidige rally dan nog wel duurzaam? Laat het ons weten en klets met ons mee in ons discussiekanaal op Telegram!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie