Tim Kamp Tim Kamp
13/04/2024 18:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 14:27

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Primeur: bitcoin wordt omarmt door professionele voetbalclub

Foto: LCV/Shutterstock

In de moderne wereld van sport en technologie is er een nieuwe speler op het veld verschenen: bitcoin (BTC). De cryptocurrency, die ooit werd beschouwd als een niche-investering voor technologieliefhebbers, heeft nu zijn weg gevonden naar de sportindustrie. De gebroeders Winklevoss, bekend in de wereld van crypto, hebben hun zinnen gezet op een Engelse voetbalclub. Met een miljoeneninvestering hopen zij de club naar grote hoogten te tillen.

Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF’s
Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF's

Winklevoss-broers investeren crypto in voetbalclub

De Winklevoss-tweeling, bekend van hun vroege investering in bitcoin, zetten een stap zetten naar het verenigen van bitcoin en voetbal. Cameron en Tyler Winklevoss hebben aangekondigd dat ze een belang hebben genomen in Real Bedford Football Club (RBFC), een voetbalclub uit Engeland.

De club is oorspronkelijk van bitcoin-podcaster Peter McCormack. Hij is een Britse podcaster en ondernemer die vooral bekend staat om zijn populaire podcast genaamd ‘What Bitcoin Did’. De broers zijn nu officieel mede-eigenaar van het team uitkomend op het negende niveau in Engeland. De investering bedraagt een knappe $4,5 miljoen aan bitcoin. De financiering is vanuit hun investeringsmaatschappij Winklevoss Capital gedaan.

Cameron en Tyler Winklevoss, beter bekend als de Winklevoss-tweeling, zijn Amerikaanse ondernemers en investeerders. Ze zijn vooral bekend vanwege hun vroege betrokkenheid bij bitcoin en hun juridische strijd met Mark Zuckerberg, medeoprichter van Facebook. In 2014 richtten de identieke tweeling Cameron en Tyler Winklevoss cryptobeurs Gemini op.

Het is een sterke poging om crypto verder te integreren in de sportwereld. Het potentieel van bitcoin wordt voor de Engelse club onderzocht voor zaken als betalingen, sponsoring en fanbetrokkenheid. Dat laatste is iets waar vele Europese topclubs al mee begonnen zijn. Onder meer FC Barcelona, PSG en AC Milan zijn actief met de zogeheten fantokens.

Advertentie

Topmannen hebben grootste plannen met bitcoin

Het geldbedrag van de gebroeders Winklevoss wordt ingezet om de club te beschermen tegen verwatering van fiatvaluta op de lange termijn. Dat laat McCormack weten in gesprek met Cointelegraph. Ook moet er een nieuw trainingscentrum worden gebouwd. Daarbij mag het dames- en jeugdvoetbal niet worden vergeten, stelt de ondernemer.

“De investering helpt bij de infrastructuur. We moeten dit laten groeien samen met onze ambities,” legde McCormack uit.

McCormack begon zijn avontuur in 2021, toen hij RBFC opkocht in zijn geboorteplaats Bedford. De stad kent amper 200.000 inwoners, maar toch is de oprichter is onwijs optimistisch voor de club. Vooral als het gaat om technologische ontwikkeling. De club accepteert bitcoin al voor wedstrijdtickets, merchandise, sponsoring en drankjes.

De ultieme droom? Het behalen van de top van de Engelse voetbalpiramide: de premier league. Alleen daar kun je concurreren met de top, concluderen de gebroeders Winklevoss.

Cameron Winklevoss zei: “We investeren niet alleen in een voetbalclub, we investeren in een droom om Premier League voetbal naar Bedford te halen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie