Robin Hazekamp Robin Hazekamp
21/06/2023 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 13:00

Bekende Nederlandse Bitcoin influencer Didi Taihuttu gehackt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende Nederlandse Bitcoin influencer Didi Taihuttu gehackt

Bron: Didi Taihuttu Instagram

Hackers hebben de Nederlandse crypto-influencer Didi Taihuttu afgelopen nacht $100 duizend in altcoins en NFT’s ontvreemd. In een tweet meldt de beroemde bitcoiner dat hij afgelopen nacht is gehackt via een zogenaamde phishing scam. De hackers hadden vervolgens zijn altcoin wallet leeggezogen met een drainer.

‘Bitcoin kan omhoog blazen’ verwachten analisten na positief signaal
'Bitcoin kan omhoog blazen' verwachten analisten na positief signaal

Taihuttu slachtoffer van drainer

Taihuttu werd beroemd in de Nederlandse crypto wereld nadat hij in 2016 zijn bedrijven en bezittingen verkocht voor bitcoin (BTC). Terwijl hij als nomaad op reis ging met zijn familie groeide zijn vermogen in bitcoins tot een fortuin. Hierop besloot Taihuttu het nomadenleven in stand te houden en enkel te leven op wat bitcoin hem brengt. In de tussentijd bouwt Taihuttu zijn eigen online community op, genaamd ‘The Bitcoin Family’.

Helaas voor hem is Taihuttu’s fortuin vannacht $100 duizend in altcoin’s en NFT’s in omvang afgenomen. Zijn staked coins zijn weg, evenals zijn NFT’s en een aantal altcoins die hij op het gehackte adres had staan. Voor de klus hebben de hackers de beruchte Inferno Drainer gebruikt. Zeer waarschijnlijk hebben de hackers Taihuttu’s adres niet eens zelf hoeven hacken.

Deze drainer wordt namelijk erg veel gebruikt als ‘dienst’ om relatief kleine hoeveelheden crypto te hacken. Hackers proberen gevoelige gegevens van het slachtoffer te achterhalen door middel van zeer realistische phishing websites. Vervolgens worden de gegevens doorgespeeld naar de makers van de drainer. Zij voeren vervolgens de hack uit voor 20% van de buit.

Twitter gebruiker 0xSaiyanElite stuitte op de makers van de drainer terwijl hij op onderzoek was naar de oorsprong van verschillende hacks. Hij kwam erachter dat er een grote groep hackers is die met elkaar communiceren via Telegram. Het Telegram kanaal wordt opgerold ‘as we speak’. 

Advertentie

Bitcoinfortuin niet gehackt

Taihuttu is kapot van de zaak en schreef in zijn tweet dat hij eerst wat uurtjes slaap zou pakken om de boel te verwerken. Het is de eerste keer dat hij gehackt is in de tien jaar dat hij in de crypto industrie zit. Taihuttu’s Bitcoin fortuin is onbeschadigd gebleven, maar al zijn andere investeringen zijn weg. Volgens Taihuttu wordt de crypto industrie steeds meer “toxisch.” Wel geeft hij toe dat de hack ook deels bij hem ligt, gezien hij zijn altcoin wallet een stuk minder goed had beveiligd dan zijn bitcoin wallet. Na een paar uurtjes slaap te hebben gepakt, lijkt Taihuttu enigszins van de schrik te zijn bekomen. In een tweet komt hij met de boodschap:

“De beste manier om jezelf op te fleuren is proberen iemand anders op te fleuren.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie