Roy van Krieken Roy van Krieken
12/10/2023 20:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 14:22

Beroemde analist verwacht bitcoin daling, crypto gemeenschap oneens

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chainlink (LINK) toont zwakte en kan dalen tot de 'golden pocket'

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

De bekende Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Jim Cramer is al lange tijd kritisch op Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen. Ook in zijn recente optreden in het programma “ Squawk on the Street”  van het wereldwijde nieuws platform CNBC. Voor de bekende XRP advocaat John Deaton waren de uitspraken juist een reden om meer BTC bij te kopen

Jim Cramer verwacht dat, in zijn eigen woorden, dat “ Mr.Bitcoin flink omlaag gaat”. Cramer staat erom bekend sceptisch te zijn over crypto’s en geeft vaak negatieve voorspellingen voor deze activaklasse.

Op X, het voormalige Twitter, nemen crypto investeerders de uitspraken van Jim Cramer. Velen geloven dat zijn voorspellingen vaak onjuist zijn. Sommige crypto-enthousiastelingen raden zelfs aan het tegenovergestelde te doen van wat hij adviseert, net als Deaton. Eerder dit jaar adviseerde Cramer beleggers om Bitcoin te verkopen. In plaats van een daling, steeg Bitcoin met 9% in slechts 4 dagen tijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin halving mogelijk eerder

Of de BTC koers omlaag of omhoog gaat zullen we nooit zeker weten. Historisch gezien speelt de bitcoin halving en volgt er een bullrun. Er zijn echter indicaties dat deze gebeurtenis eerder kan optreden dan ingeschat. De bitcoin halving is een proces waarbij de beloningen voor bitcoin miners elke vier jaar worden gehalveerd. Op dit moment ontvangen miners 6,25 BTC voor elk verwerkt transactieblok. Na de halving zal dit aantal dalen tot 3,125 BTC.

Deze vermindering van beloningen is traditioneel een stimulans voor de waarde van bitcoin, omdat miners hun BTC voor een hogere prijs moeten verkopen om winstgevend te blijven. Hoewel de halving op een vast block plaatsvindt, varieert de tijd om elk blok te verwerken. De huidige kracht van gezamenlijke bitcoin mining, bekend als de hash rate, heeft onlangs een niveau van meer dan 500 EH/s bereikt. Als deze trend aanhoudt, kan de halving tussen 12 en 18 april 2024 plaatsvinden, in plaats van de oorspronkelijk geschatte datum in mei 2024.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie