Roy van Krieken Roy van Krieken
19/01/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 06:00

Beroemde belegger: “Er komt 100% nog een crypto meltdown”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beroemde belegger: “Er komt 100% nog een crypto meltdown”

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Kevin O’Leary, de succesvolle belegger bekend van het programma Shark Tank, heeft zich onlangs in een interview uitgesproken over het toekomstperspectief van de crypto markt. Volgens hem is het eigenlijk haast onvermijdelijk dat er spoedig nog meer grote bedrijven, net als crypto exchange FTX, ten onder zullen gaan.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto meltdown aanstaande?

FTX ging eind november ten onder, maar volgens O’Leary zal het zeker niet de laatste zijn. Overigens was O’Leary zelf betrokken bij FTX. Hij was hier ambassadeur en is zodoende zelf ook geraakt door de teloorgang van FTX.

Tegen Kitco News vertelt hij dat voornamelijk ongereguleerde exchanges in de toekomst kopje onder zullen gaan. Dit zijn exchanges die niet onder toezicht van financiele toezichthouders staan. Deze bedrijven worden niet getoetst en voldoen daarom vaak niet aan alle strenge regels waar bijvoorbeeld een aandelenbroker wel aan moet voldoen:

“Als je me vraagt of er nog een meltdown naar nul komt? Absoluut. Honderd procent zal het gebeuren, en het zal steeds opnieuw gebeuren.”

Volgens O’Leary is het duidelijk zichtbaar dat crypto beleggers weggaan bij dergelijke ongereguleerde exchanges. Hij stelt dat dit eigenlijk een logisch gevolg is van hetgeen er bij FTX heeft plaatsgevonden. ‘Smart money’ pakt hun spullen en vertrekt naar crypto exchanges die wel onder toezicht staan en die wel hun zaakjes op orde hebben:

“Nou, al deze beurzen, alle ongereguleerde beurzen hebben een enorme uitstroom op dit moment. Het slimme geld heeft de grap begrepen. Ze zagen wat er gebeurde bij FTX en ze zitten niet te wachten op een verklaring.”

Ongereguleerde exchanges

O’Leary had ook nog een boodschap aan ongereguleerde exchanges. Als dergelijke bedrijven weigeren om transparant te zijn, moeten zij niet gek opkijken als al hun klanten massaal vertrekken, aldus O’Leary.

“Als je niet bereid bent om gecontroleerd te worden, […] je hebt geen audit, je wilt niet transparant zijn, je wilt je eigendom niet bekendmaken, waarom zou institutioneel kapitaal dan blijven? Natuurlijk zal dat niet gebeuren.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie