Ivo Melchers Ivo Melchers
29/10/2022 05:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 05:05

Bijna 50% van generatie Z en millenials wil crypto in pensioenfonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Uit een onderzoek van Charles Schwab, een Amerikaanse financiële dienstverlener, wil bijna 50% van de ‘generatie Z ‘en de ‘millennials’ cryptocurrencies als onderdeel van hun pensioenplan. Dit pensioenplan wordt in de Verenigde Staten ook wel een 401(k) rekening genoemd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Jonge generaties grijpen naar crypto

Mensen uit generatie Z zijn geboren tussen 1996 en 2010. Dat betekent dat deze mensen tussen de 12 en 26 jaar oud zijn. 46% van deze mensen zeiden in het onderzoek dat ze zouden willen dat cryptocurrencies onderdeel uitmaken van hun pensioenplan. De zogenoemde millennials zijn mensen die geboren zijn tussen 1980 en 1995. Dit zijn dus mensen tussen de 27 en 42 jaar oud. Uit het onderzoek blijkt dat 45% van deze groep mensen in digitale activa zouden willen investeren als onderdeel van hun pensioenplan. Deze percentages kwamen niet geheel als verassing, aangezien in het onderzoek ook naar voren kwam dat 43% van de generatie Z en 47% van de millennials al in crypto investeert buiten hun 401(k).

De oudere generaties, ‘generatie X’ en de ‘boomers’, laten een sterk contrast zien met deze resultaten. Mensen geboren tussen 1960 en 1980 (42-62 jaar oud) zijn onderdeel van de generatie X en mensen geboren tussen 1941 en 1955 (67-81 jaar oud) worden ook wel boomers genoemd. Van de generatie X zouden 31% crypto in hun investeringsplan willen zien en van de boomers is dit percentage slechts 11%.

Advertentie

Bitcoin pensioen

Eerder dit jaar kon je lezen dat financieel dienstverlener Fidelity Investments pensioenspaarders in staat ging stellen om bitcoin (BTC) toe te voegen aan hun 401(k) rekeningen. Zo’n 401k rekening is een Amerikaans pensioenplan voor werknemers, opgezet door werkgevers. Het plan stelt je in staat om een bepaald bedrag, wat je zelf mag bepalen, van je bruto-inkomsten te sparen in een beleggingsfonds. Het bedrag wat je in een 401k rekening stopt hoef je geen belasting over te betalen.

Fidelity heeft ervoor gezorgd dat pensioenspaarder in de Verenigde Staten tot 20% van hun 401(k) rekening kunnen omzetten in bitcoins. Ook zouden werknemers die daadwerkelijk ervoor kiezen om bitcoin toe te voegen aan deze rekening informatie krijgen over cryptocurrencies ter educatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie