Bill Gates: ik zou speculatieve Bitcoin shorten als ik zou kunnen

170

Microsoft-oprichter Bill Gates maakte kritische opmerkingen over Bitcoin op 7 mei. Zo zei hij dat Bitcoin “een dwaze investering is”.

In commentaren tijdens het Squawk Box-segment van het netwerk, had Gates, die in februari beweerde dat cryptocurrencies “op een vrij directe manier doden hadden veroorzaakt”, aangegeven dat hij het niet uitsluit om zich ooit met crypto bezig te gaan houden.

Gates bekritiseerde Bitcoin met de volgende uitspraak:

Als een beleggingscategorie, produceer je niets en moet je dus niet verwachten dat het omhoog gaat. Het is een soort van pure ‘grotere dwaasheid-theorie’. Ik zou het ‘shorten’ als er een eenvoudige manier was om het te doen.

De timing van de waarschuwende woorden van Gates is merkwaardig. In het jaar dat institutionele beleggers Bitcoin kunnen shorten met behulp van termijncontracten, leek investment banking-gigant Goldman Sachs vorige week te bevestigen dat het niet alleen mee zou doen op dit vlak, maar ook specifiek klanten meer directe toegang tot Bitcoin zou willen bieden.

Voor de Microsoft oprichter lijken de activa echter te riskant voor lange termijn verbintenissen, hetzij als klant of instelling. Gates zei hierover het volgende:

Bitcoin en ICO’s zijn enkele van de gekkere, speculatieve dingen.

Gates’ meest recente opmerkingen komen overeen met die van Berkshire Hathaway’s Warren Buffett en Charlie Munger, waarbij de laatste de Bitcoin-investering vergelijkt met “het verhandelen van drollen”:

Iemand anders handelt in drollen en u beslist dat u niet buitengesloten wilt worden

Satos

4.6/5

€8.013,15 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.981,47 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.974,54 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.988,20 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.913,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€7.961,95 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.110,59 Kopen
Laatste nieuws