Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2022 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2022 17:02

Bitcoin 2022 evenement: onthulling standbeeld, president Bukele zegt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin 2022 evenement: onthulling standbeeld, president Bukele zegt af

Foto: salarko/Shutterstock

Gisteren ging het langverwachte Bitcoin (BTC) 2022 evenement in Miami, Florida van start. Het evenement begon met een toespraak van de burgemeester van Miami, Francis Suarez, die zijn stad de “toekomst van financiën” noemt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuw bitcoin standbeeld in Miami

Vervolgens onthulde hij een groot standbeeld van een robotachtige stier met laserogen. Deze bitcoin bull is natuurlijk een referentie naar het bekende bronzen standbeeld op Wall Street.

“De Miami Bull is een fysieke weergave van de inzet van onze stad om onze positie op de financiële wereldmarkt te versterken, met name bij de ontwikkeling en acceptatie van cryptocurrencies.”

Aldus Suarez. Meer dan 30.000 bezoekers worden de komende dagen verwacht tijdens het evenement, waaronder veel bekende figuren uit de crypto-industrie. Michael Saylor, Anthony Pompliano, Mike Novogratz, Nick Szabo, Adam Back, Jack Mallers, Cathie Wood, Cynthia Lummis, Peter Thiel om maar enkele namen te noemen. Sommige van hen hinten zelfs naar grote aankondigingen.

Advertentie

President El Salvador zegt af

Echter heeft Nayib Bukele, de president van El Salvador, afgezegd. Tijdens het evenement van vorig jaar kondigde Bukele nog zijn plan aan om van El Salvador het eerste land ter wereld te maken met een bitcoin wet.

In de brief meldt hij echter dat hij moet afzeggen vanwege “onvoorziene omstandigheden.” Naar verluidt kampt hij momenteel met bendecriminaliteit en zijn alleen al in de afgelopen dagen duizenden bendeleden opgepakt.

Bukele hint in de brief dat hij wederom een grote aankondiging wilde maken. Het blijft echter onduidelijk wat dat zou zijn. Men speculeert dat het mogelijk met de zogeheten bitcoin ‘volcano bonds’ of vulkaanobligaties had te maken.

Het evenement wordt op de laatste dag, 9 april, afgesloten met een concert. Het ‘Sound Money Fest’ bevat artiesten als DeadMau5, Steve Aoki, Logic, Run The Jewels, San Holo, en meer. Ook is er een comedyshow met Hannibal Buress.

Ondanks alle hype van het evenement, was het geen groot feest voor de bitcoin koers, die afgelopen 24 uur juist dieper kelderde.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie