Timo Bult Timo Bult
06/04/2022 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:49

Bitcoin moet onderdeel van onze samenleving zijn: burgemeester van Miami

Nieuws
Bitcoin moet onderdeel van onze samenleving zijn: burgemeester van Miami

Foto: Felix Mizioznikov / Shutterstock.com

Zoals bekend is de burgemeester van de Amerikaanse stad Miami een grote voorstander van Bitcoin (BTC). Dat bleek ook weer uit een speech die hij tijdens het Bitcoin 2022 event hield. Daar zei hij onder andere dat “we Bitcoin moeten integreren in elk aspect en het weefsel van onze samenleving.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin onderdeel van de structuur van de samenleving

De Bitcoin community kijkt elk jaar uit naar het grote evenement waar beroemde personen spreken, nieuwe projecten zich presenteren en bestaande projecten hun vooruitgangen tentoonstellen. De burgemeester van de stad waarin het evenement wordt georganiseerd, Francis Suarez, sprak tijdens zijn speech grote woorden over Bitcoin. Zo zei hij onder andere:

“Het tweede dat we moeten doen, is dat we bitcoin moeten integreren in elk aspect van onze samenleving, elk deel van het weefsel van onze samenleving. We moeten ervoor zorgen dat je naar een supermarkt kunt gaan en een Snickers kunt kopen met een satoshi.”

Maar dat is volgens hem niet de echte kracht van Bitcoin. Die ligt namelijk volgens Suarez op het macrovlak waar de cryptocurrency een wapen kan vormen tegen inflatie:

“En het laatste dat we moeten doen, is dat we de macrokracht van Bitcoin moeten ontketenen. Bitcoin heeft de macht om te democratiseren en waarde te creëren voor de mensen zonder bankrekening en voor de armen in onze gemeenschap die gedecimeerd worden door inflatie.”

Bitcoin salaris

Dat de burgemeester in Bitcoin gelooft blijkt niet alleen uit zijn woorden, maar ook zijn daden. Zo kondigde hij vorig jaar november aan zijn salaris volledig in bitcoin wil ontvangen. Zijn uiteindelijke doel lijkt geen verrassing te zijn. Hij wil van Miami namelijk een ‘crypto hub’ maken.

Hier en daar lijken overheden de mogelijke kansen in te zien die Bitcoin, en de bredere cryptomarkt, te bieden heeft. Het Verenigd Koninkrijk kondigde deze week aan een ‘wereldwijde crypto hub’ te willen worden. De Minister van Financiën kondigde hiervoor een breed pakket aan wet- en regelgeving aan om meer crypto-bedrijven binnen te kunnen halen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie