Timo Bult Timo Bult
06/04/2022 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:49

Bitcoin moet onderdeel van onze samenleving zijn: burgemeester van Miami

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin moet onderdeel van onze samenleving zijn: burgemeester van Miami

Foto: Felix Mizioznikov / Shutterstock.com

Zoals bekend is de burgemeester van de Amerikaanse stad Miami een grote voorstander van Bitcoin (BTC). Dat bleek ook weer uit een speech die hij tijdens het Bitcoin 2022 event hield. Daar zei hij onder andere dat “we Bitcoin moeten integreren in elk aspect en het weefsel van onze samenleving.”

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin onderdeel van de structuur van de samenleving

De Bitcoin community kijkt elk jaar uit naar het grote evenement waar beroemde personen spreken, nieuwe projecten zich presenteren en bestaande projecten hun vooruitgangen tentoonstellen. De burgemeester van de stad waarin het evenement wordt georganiseerd, Francis Suarez, sprak tijdens zijn speech grote woorden over Bitcoin. Zo zei hij onder andere:

“Het tweede dat we moeten doen, is dat we bitcoin moeten integreren in elk aspect van onze samenleving, elk deel van het weefsel van onze samenleving. We moeten ervoor zorgen dat je naar een supermarkt kunt gaan en een Snickers kunt kopen met een satoshi.”

Maar dat is volgens hem niet de echte kracht van Bitcoin. Die ligt namelijk volgens Suarez op het macrovlak waar de cryptocurrency een wapen kan vormen tegen inflatie:

“En het laatste dat we moeten doen, is dat we de macrokracht van Bitcoin moeten ontketenen. Bitcoin heeft de macht om te democratiseren en waarde te creëren voor de mensen zonder bankrekening en voor de armen in onze gemeenschap die gedecimeerd worden door inflatie.”

Bitcoin salaris

Dat de burgemeester in Bitcoin gelooft blijkt niet alleen uit zijn woorden, maar ook zijn daden. Zo kondigde hij vorig jaar november aan zijn salaris volledig in bitcoin wil ontvangen. Zijn uiteindelijke doel lijkt geen verrassing te zijn. Hij wil van Miami namelijk een ‘crypto hub’ maken.

Hier en daar lijken overheden de mogelijke kansen in te zien die Bitcoin, en de bredere cryptomarkt, te bieden heeft. Het Verenigd Koninkrijk kondigde deze week aan een ‘wereldwijde crypto hub’ te willen worden. De Minister van Financiën kondigde hiervoor een breed pakket aan wet- en regelgeving aan om meer crypto-bedrijven binnen te kunnen halen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie