Kevin Schijven Kevin Schijven
03/11/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2021 15:15

Burgemeester Miami eerste Amerikaanse politicus die zijn salaris volledig in bitoin (BTC) ontvangt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Burgemeester Miami eerste Amerikaanse politicus die zijn salaris volledig in bitoin (BTC) ontvangt

Nog meer goed nieuws voor de adoptie van bitcoin (BTC) en cryptocurrencies. Francis X. Suarez, de burgemeester van Miami, Florida, zal zijn volgende salaris ontvangen in bitcoin.

Suarez meldt op 2 november op Twitter dat hij de allereerste politici in de Verenigde Staten wil zijn die zijn salaris volledig in bitcoin ontvangt. Dat zei de pro-crypto burgemeester na Anthony ‘Pomp’ Pompliano op Twitter vroeg wie de eerste Amerikaanse politici wordt die dit doet:

Naar verluidt ontvangt de burgemeester een jaarlijks salaris van ongeveer $100.000 waardoor zijn maandelijkse salaris iets boven $8.000 uit zou kunnen komen. Aangezien de prijs van bitcoin momenteel rond $63.000 ligt, betekent dat hij ongeveer 0,13 BTC zou ontvangen.

Journalist Susan Li neemt aan dat de lokale overheid dit echter eerst moet goedkeuren, maar Suarez ontkent dat. Hij geeft vervolgens aan dat hij het liefst de bitcoin ontvangt met een app als Bitwage of Strike.

Mike Sarasti, CIO van de stad Maimi, meldt dat hij een registratielink door heeft gestuurd naar de burgemeester. Ook meldt hij dat hij een deel van zijn salaris al afgelopen week ontving in crypto.

Suarez heeft inmiddels meerdere malen aangegeven dat hij van Miami een zogenaamde ‘crypto hub’ wil maken voor de VS. Afgelopen zomer werd het enorme Bitcoin evenement in de stad gehouden. Suarez bezit overigens naast bitcoin ook ethereum (ETH).

Momenteel is in Miami ook de controversiële rechtszaak bezig met Craig ‘Faketoshi’ Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van Bitcoin is: Satoshi Nakamoto. De zaak gaat over 1,1 miljoen BTC ter waarde van zo’n $70 miljard. Dat maakt het de grootste civiele rechtszaak ooit.

In gerelateerd nieuws won Suarez gisteren de verkiezingen in Miami. Hij ontving maar liefst 78,7% van de stemmen terwijl de tweede plaats maar op 11,5% van de stemmen uitkwam.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie