Timo Bult Timo Bult
04/04/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 17:04

VK wil ‘wereldwijde crypto hub’ worden, laat Royal Mint NFT slaan

icon-nft
NFT nieuws
VK wil 'wereldwijde crypto hub' worden, laat Royal Mint NFT slaan

Foto: ESB Professional/Shutterstock

Opvallend crypto nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. De minister van Financiën aldaar, Rishi Sunak, kondigde vandaag namelijk aan van het VK “een wereldwijde hub voor crypto-activa technologieën” te willen maken. Daarnaast heeft Sunak de Royal Mint gevraagd een non-fungible token (NFT) te maken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Een wereldwijde crypto hub’

In een officiële bekendmaking vandaag valt te lezen dat Sunak een groot pakket aan maatregelen wil doorvoeren met als doel het VK een leider op het gebied van crypto te maken. Onderdeel van dit pakket zijn onder andere een “regulatory sandbox,” wat een soort regelgevend raamwerk is waarin bedrijven vrijer hun gang kunnen gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over té strikte wet- en regelgeving.

Sunak heeft een duidelijke visie, namelijk het VK op kop laten lopen met crypto. Al lijkt de focus in eerste instantie vooral op stablecoins te liggen, die “onder zullen worden gebracht in wet- en regelgeving” zodat ze “als betaalmiddel erkent kunnen worden.” De minister voegt hieraan toe:

“Het is mijn ambitie om van het VK een wereldwijde hub voor cryptoasset-technologie te maken, en de maatregelen die we vandaag hebben geschetst, zullen ervoor zorgen dat bedrijven kunnen investeren, innoveren en opschalen in dit land. […] We willen de bedrijven van morgen – en de banen die ze creëren – hier in het VK zien, en door effectief te reguleren kunnen we ze het vertrouwen geven dat ze nodig hebben om op lange termijn te denken en te investeren.”

Royal Mint gaat NFT slaan

Daarnaast zal de Royal Mint, oftewel het koninklijke munthuis van het VK, een NFT gaan slaan. Dit “als een embleem van de toekomstgerichte benadering die het VK vastbesloten is te volgen.” Kijkend naar de Europese Unie zien we dat het VK alleen al met deze houding voorop loopt.

Waar het VK namelijk zijn deuren voor crypto-bedrijven verder opent, doet de EU het tegenovergestelde. Vorige week nam de ECON commissie een wet aan. Die wet zal de privacy van unhosted wallets aan banden gaan leggen. De wet wordt nu verder behandeld en is uiteraard nog niet van kracht. Problematisch is het echter wel. Waarom lees je in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie