Timo Bult Timo Bult
01/11/2022 19:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 19:25

Bitcoin-analist deelt positieve update voor zijn BTC prijsverwachting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-analist deelt positieve update voor zijn BTC prijsverwachting

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

Zoals je vaker in het bitcoin nieuws leest handelt de BTC koers vlak. Is dit een voorbode voor verdere dalingen, of juist de vorming van een bodem? Dat is de vraag waar steeds meer handelaren sinds het begin van deze stabiele periode in juni dit jaar mee zitten. De bekende analist Dave the Wave deelde een positieve update van zijn verwachtingen nu oktober is afgelopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin toont ‘enorme’ verschuiving

Dave the Wave baseert zijn stelling dat de koning der crypto in het huidige prijsbereik een bodem aan het vormen is op de maandelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD). Op die grafiek is te zien dat het momentum een verschuiving maakt. Sinds begin 2022 toonde de histogram van de MACD van bitcoin een steeds verder versnellend momentum. In oktober vond er echter voor het eerst in 10 maanden een verschuiving plaats.

“En daar heb je het dames en heren, een momentum verschuiving op de maandelijkse MACD.

Geen garantie voor zekerheid, maar zeker een sterke aanwijzing voor de Bitcoin macro trendommekeer… gezien de voorgaande historische trend.”

Advertentie

Bitcoin deed dit eerder in 2015 en 2019

De trend die de analist benoemt toont inderdaad dat zodra de histogram op de MACD (de donker- en lichtrode balkjes) een verschuiving maakt, de koers een periode van stijgingen in kan gaan. Dat gebeurde bijvoorbeeld in 2015 en 2019. Of dit ook de derde keer weer gebeurt is verre van zeker. Toch onderstreept Dave the Wave:

 “Bitcoin momentum op de kortere termijn weekgrafiek ondersteunt ook de maandgrafiek. Reken daarbij het LGC-model, waarvan de curves sinds 2018 standhielden, en je hebt een *redelijk* argument voor de vorming van een bodem.”

De prijs van bitcoin sloot oktober uiteindelijk 13% in de plus. Daarmee houdt de top van de bull-markt in 2017 vooralsnog stand als steunzone. Belangrijk om te vermelden is dat de huidige macro-economische situatie vooralsnog vele malen slechter is dan tijdens de voorgaande bull-markten.

Het huidige sentiment is wel iets groener geworden nadat het nieuws naar buitenkwam dat Elon Musk Twitter heeft overgenomen. Veel investeerders verwachten dat hij dogecoin (DOGE) of meerdere cryptocurrencies onderdeel gaan laten uitmaken van Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie