Thom Derks Thom Derks
01/11/2022 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 10:30

Binance ziet grote potentie in Twitter samen met crypto, zegt CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: AdriaVidal/Shutterstock

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao doet met zijn succesvolle beursplatform mee aan de overname van Twitter door Elon Musk. In totaal leggen Changpeng Zhao en Binance 500 miljoen dollar in om mee te doen met Musk. CZ geeft aan een grote potentie te zien in het monetiseren van Twitter en acht het een belangrijke ontwikkeling voor de vrijheid van meningsuiting.

Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

“Twitter is niet goed gemonetiseerd”

Als het aan CZ ligt, dan heeft Twitter de laatste jaren een hoop kansen laten liggen als het aankomt op de monetisatie van het platform.

“Ik geloof dat Twitter niet goed gemonetiseerd is, niet goed gegroeid is en dat er veel tactische problemen zijn zoals spambots en scam-accounts. Twitter is niet goed gemanaged.”

Aldus Changpeng Zhao. Het moet echter blijken in hoeverre gebruikers het accepteren als ze plotseling geld moeten neerleggen om van zichzelf te laten horen op Twitter. De kosten moeten in ieder geval niet teveel oplopen, anders bestaat er ook het risico dat concurrenten de show van Twitter overnemen.

Hoe dan ook wordt het interessant om te zien wat Musk en zijn kompanen ervan kunnen maken de komende periode. Musk kennende gaan we snel veranderingen zien, want hij is niet iemand die een fan is van de rustige aanpak.

Advertentie

Belangrijk voor crypto

Dat het moeilijk is om een waardering op Twitter te plakken, maakte voor de investeringsbeslissing van CZ en Binance niet zoveel uit. Zij zien voldoende potentie op de lange termijn en vinden het belangrijk dat de crypto-industrie op deze manier ook een spreekwoordelijke “stoel aan de tafel” krijgt als het gaat over de toekomst van Twitter.

“Wij zijn lange-termijn investeerders. Wij geloven in sterke ondernemers, wij geloven in sterke platforms, wij geloven in vrijheid van meningsuiting […] We kijken hiernaar op basis van een tijdspanne van 10, 20, 50 of zelfs 100 jaar, dus een klein beetje fluctuatie op maandelijkse basis maakt voor ons niet zoveel uit.”

Aldus Binance. Op 28 oktober werd bekend dat Binance ook van plan is om een team op te tuigen dat zich volledig richt op crypto- en blockchain-oplossingen voor Twitter. Dit team moet zich onder andere focussen op het bouwen van on-chain oplossingen om spambots tegen te gaan.

CZ hoopt natuurlijk dat Twitter snel betalingsmogelijkheden met crypto implementeert. Het is die hoop die momenteel dogecoin hard laat stijgen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie