Timo Bult Timo Bult
22/01/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2023 20:01

Bitcoin analist PlanB deelt BTC verwachting in eerste YouTube-video

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Thumbnail: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

PlanB is een bekende naam in Bitcoin-land. De Nederlandse analist deelt al jaren interessante voorspellingen op basis van zijn stock-to-flow (S2F) model en had het op basis daarvan relatief vaak bij het juiste eind. Nu is de Nederlander een YouTube-kanaal begonnen met hierboven zijn eerste video.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PlanB legt uit hoe zijn model voor bitcoin werkt

De bitcoin analist is uitermate populair op Twitter en telt daar bijna 2 miljoen volgers. Maar, zo stelt PlanB, “niet iedereen zit op Twitter.” Dus besloot hij zijn ideeën nu ook op YouTube te gaan delen. In zijn eerste video legt hij onder andere uit hoe zijn model precies in elkaar steekt.

Zo legt hij uit wat de verschillende onderdelen op zijn kleurrijke grafieken precies betekenen. De Y-as is logaritmisch en toont prijzen van $0 tot $100.000 in sprongen van 10x. Op de X-as vinden we de tijd. Vervolgens vinden we op de grafiek de bekende gekleurde stippen.

Deze stippen tonen de bitcoin prijs per maand en de kleuren vertegenwoordigen het aantal maanden tot de volgende bitcoin halving. Daarbij is rood 50 maanden en donkerblauw 0 maanden. Zodoende kunnen we een idee krijgen van de cycli die bitcoin de afgelopen jaren doormaakte in aanloop naar de halving.

In de bovenstaande video gaat de analist een aantal van zijn tweets langs, waaronder de grafiek die hij begin januari deelde. Daarop is de Relative Strength Index (RSI) te zien met ook weer de gekleurde stippen. Ook op deze grafiek is goed te zien dat de BTC prijs zich vaak in cycli voortbeweegt.

Advertentie

Dit verwacht PlanB voor bitcoin

Dat is natuurlijk niet alles wat PlanB behandelt in zijn allereerste YouTube-video. Hij gaat ook in op zijn verwachting voor de komende jaren. Over die verwachting was eerder al te lezen in het bitcoin nieuws.

PlanB stelde eerder dat hij vertrouwen heeft dat BTC de bodem van de huidige bearmarkt heeft bereikt. In aanloop naar de volgende halving in 2024 verwacht de analist een bitcoin prijs van minimaal $32.000. Een jaar later zou bitcoin op basis van zijn model boven de magische grens van $100.000 moeten staan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie