Timo Bult Timo Bult
10/04/2019 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2019 13:00

Bitcoin-analist: "Steeds aannemelijker dat $3.100 de bodem van de crypto winter was"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin BTC bodem crypto winter bereikt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds het begin van de huidige bullrun vragen traders en analisten zich af: “Is de crypto winter dan toch eindelijk voorbij?” Bitcoin (BTC) doet het de afgelopen dagen wisselvallend, en verschillende analisten merkten op dat BTC niet zijn parabolische cyclus volgt. Er zijn echter ook analisten die aangeven dat het steeds aannemelijker wordt dat $3.100 de absolute bodem van de afgelopen crypto winter was.
Jonny Moe, een bitcoin-trader met ongeveer 15.000 volgers op Twitter, is een van die analisten. Hij merkt op hoe de 20-dagen en 200-dagen Simple Moving Average (SMA) lijnen elkaar voor het eerst sinds oktober 2015 hebben doorkruist. En mocht bitcoin de huidige uptrend voortzetten, dan zullen de 50-dagen en 200-dagen SMA-lijnen elkaar ook gaan doorkruisen. Daarmee wordt het nog aannemelijker dat bitcoin geen nieuwe dieptes meer zal gaan bezoeken.

$BTC staat op het punt om zijn eerste bullish 20-200 SMA cross te hebben sinds oktober 2015. Merk op dat er 2 van deze doorkruisingen nodig waren voordat de uptrend begon.

Ik ben meestal niet iemand die absolute dingen probeert te beweren, zoals “DIT IS DE BODEM!!!”, maar het begint er steeds maar naar uit te zien dat dat een reële mogelijkheid is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interesse institutionele beleggers neemt toe

Ook Josh Rager gelooft dat de absolute bodem van de afgelopen bearmarkt al bereikt is. Rager deed eerder nog de voorspelling dat, op basis van de 4-jarige cyclus, bitcoin wel eens naar de $150.000 kan stijgen. Zijn voorspelling dat de absolute bodem al bereikt is doet hij op basis van een aantal factoren.
Zo stonden er een groot aantal kooporders open in het prijsgebied tussen $2.000 en $3.000. De kooporders, vooral van retailbeleggers, werden daar waarschijnlijk geplaatst vanwege de verwachtingen van vele analisten. Zij meldden al langere tijd dat de absolute ergens in dat prijsgebied zou liggen.
Daarnaast is het prijsgebied rondom $3.100 een zeer interessant moment voor institutionele beleggers om in te stappen. Zij bleven in veel gevallen nog weg van de crypto-markt vanwege het gebrek aan crypto-beleggingsproducten van institutioneel niveau. Nu dit soort producten steeds vaker op de markt verschijnen, wordt het steeds aannemelijker dat institutionele beleggers de markt zullen gaan betreden. Bovendien stijgt het handelsvolume van de bitcoins futures van de Amerikaanse beurs CME, wat nog een bewijs is dat er steeds meer institutionele interesse ontstaat.
Heb je deze week de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie