Kevin Schijven Kevin Schijven
23/01/2022 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2022 11:30

Bitcoin analisten spreken van bodem, maar komende week wordt spannend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analisten spreken van bodem, maar komende week wordt spannend

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

Bitcoin (BTC) verloor in de afgelopen dagen meer dan 17% van zijn waarde. De daling lijkt voor nu wat af te koelen en de bitcoin koers begint voorzichtig groen te kleuren, maar de angst ligt nog zeer hoog.

Sommige analisten spreken van een mogelijke bodem, maar dat lijkt vooral afhankelijk te zijn van macro-economische ontwikkelingen, en dan met name het beleid van de Federal Reserve. De Federal Open Market Committee (FOMC) houdt aanstaande dinsdag en woensdag weer een meeting en dat kan wederom grote gevolgen hebben op de financiële markten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers maakt poging tot herstel

Bitcoin maakte gisterenochtend in eerste instantie nog een extra dip helemaal naar $34.000, de laagste prijs sinds eind juli. Vervolgens maakte de koers gelijk een flink bounce en steeg naar $36.000, maar daar was de weerstand nog te groot.

Langzamerhand zakte bitcoin weer, maar de koers vond ditmaal support rond $34.500. Whalemaps gaf van te voren al aan dat de koers wellicht hier steun zou kunnen vinden doordat whales hier veel in hadden gekocht.

Bitcoin begon toen langzamerhand iets te herstellen en steeg gedurende nacht weer naar $36.000. Vanochtend werd bitcoin echter hier weer afgewezen. Bitcoin komt op het moment van schrijven op $35.850 uit op Binance en €31.600. op Bitvavo.

Advertentie

Wat kunnen we verwachten?

Of bitcoin daadwerkelijk nu een bodem heeft bereik, valt echter zeer te betwisten. Zoals eerder gezegd wordt de richting van de bitcoin koers momenteel vooral bepaald door macro-economische toestanden. Daar komt bij dat de markt nog steeds enigzins overleveraged is, dus als de koers weer dipt kan dat wederom tot een waterval van liquidaites leiden.

Daartegenover staat dat de on-chain gegevens nog altijd een zeer bullish plaatje tekenen. Bitcoin is wellicht oversold en de miners capituleren nog steeds niet, ondanks dat de mining difficulty hoger dan ooit ligt.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1485021114803884034

Ook het BTC aanbod op cryptocurrency-exchanges blijft nog steeds afnemen, een bullish teken.

https://twitter.com/mskvsk/status/1484893902352048131

Dat gezegd hebbende, is de vraag momenteel niet groot genoeg om ook een bounce te veroorzaken. Door de grote angst op de markt blijven veel investeerders terughoudend. Er bestaat dus zeker een kans dat dit niet de bodem was en een dip onder $30.000 is nog altijd mogelijk. Doordat HODL’ers standhouden maar de vraag niet groot genoeg is om een uitbraak naar boven te veroorzaken, kan het ook zijn dat we weer een periode van consolidatie ingaan.

https://twitter.com/jon_ftx/status/1485173825297862658

https://twitter.com/Data_Always/status/1485094333279883267

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie