Kevin Schijven Kevin Schijven
16/05/2023 08:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2023 08:12

Bitcoin analisten vrezen daling naar $24.000, Fed wil rente hoog houden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers onder druk door verrassend besluit, correctie op komst?

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) herstelde gisterenochtend naar $27.400, maar het lukte niet om hier stand te houden. Afgelopen nacht zakte bitcoin terug naar $27.000 en dipte op een aantal beurzen naar $26.850. Toch houdt bitcoin vooralsnog hier wel stand en stijgt op het moment van schrijven naar $27.250 op Binance en €25.020 op Bitvavo.  Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $527 miljard en de dominantie op 46,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 54 (Neutral).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Federal Reserve, inflatie en rente

We hebben deze week meerdere toespraken van ambtenaren van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, met op vrijdag een toespraak van Fed voorzitter Jerome Powell.

Gisteren gaven Amerikaanse centrale bankiers aan dat zij verwachten dat de rentetarieven dit jaar hoog zullen blijven en wellicht zelfs nog meer kunnen stijgen, aangezien de inflatie maar langzaam verbetert.

Dat is wellicht een slecht teken voor de meer risicovolle markten, waaronder bitcoin en crypto. Volgens de CME FedWatch tool verwacht momenteel 80% dat de Fed tijdens de FOMC meeting van 14 juni een pauze zal aankondigen.

Advertentie

Bitcoin miners verkopen hun BRC-20 hype winst

De recente hype omtrent Bitcoin Ordinals, NFT’s en BRC-20 memecoins blijft verder afnemen. Dat zorgt ervoor dat de zogeheten hash price sinds afgelopen week alweer met 40% is gedaald, meldt Hashrate Index.

Deze hype zorgde ervoor dat transactiekosten enorm omhoog schoten op het Bitcoin netwerk en zelfs voorbij de reguliere beloning voor miners voorbij schoot, meldt analysebedrijf Glassnode. Zo’n 80% van deze bitcoins werden echter gelijk verkocht door miners en dat zorgt mogelijk voor verkoopdruk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin weerstand en support niveaus

Voorlopig zit bitcoin nog altijd vast in hetzelfde bereik sinds medio maart. Volgens analist Ali Martinez ligt er flink veel weerstand tussen $28.180 en $29.990. Aan de andere kant ligt er momenteel redelijk wat support rond $26.490, maar als deze niet standhoudt, dan kan bitcoin richting $24.000 of zelfs lager dalen.

Ook analist Crypto Tony meldt dat bitcoin richting de $24.000 kan dalen, als bitcoin niet snel de grens van $27.300 herovert.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin analisten weer erg verdeeld over koers

Bitcoin analisten worden steeds verdeelder terwijl de markt onzeker blijft. IncomeSharks vreest zelfs dat bitcoin inmiddels al de top voor dit jaar heeft bereikt. De rest van het jaar wordt mogelijk saai als er geen ‘bullish katalysator’ is. Er is ook nog altijd veel vrees over een aankomende recessie.

Daarentegen meldt analist James V. Straten dat een dergelijke katalysator voor bitcoin de doorkruising zou kunnen zijn van de gerealiseerde prijs met die van de lange termijn houders. Dit verschil is nog minder dan $800 en de kruising gebeurt meestal in juni.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie