Kevin Schijven Kevin Schijven
01/03/2023 09:50 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2023 09:50

Bitcoin begint te stijgen, wat belooft maart voor de koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint te stijgen, wat belooft maart voor de koers?

Foto: Markik/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zat gisteren in gevecht met support rond $23.400 maar verloor daar gisterenavond toch weer grip op. Bitcoin dipte vervolgens naar $23.000, maar dook er niet onder. Gedurende nacht begon bitcoin sterk te herstellen en steeg naar een piek rond $23.900. Vooralsnog lijkt bitcoin vanochtend stand te houden boven $23.700 en komt op het moment van schrijven uit op $23.800 op Binance en €22.360 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,4% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 8%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $458 miljard en de dominantie op 42,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin sluit februari in de plus

Bitcoin sloot februari maar echt net in het groen. Toch lijkt dat wat vertrouwen terug te brengen waardoor we wellicht het huidige herstel zien. Echter is dat nog geen reden voor de bulls om feest te vieren, zegt analist Material Indicators. Dan moeten we toch eerst die beruchte $25.000 breken.

Desondanks hield bitcoin ten opzichte van andere financiële markten sterker stand afgelopen maand, zoals hieronder is te zien:

Advertentie

Hoe ziet maart eruit voor bitcoin?

Historisch gezien presteert bitcoin echter zelfs slechter in maart dan in februari. De geschiedenis kan zich herhalen, maar dit biedt geen garantie. Vooral de slechte macro-economische toestand lijkt nog altijd de richting van de markten te bepalen.

Alle ogen in de financiële wereld zullen aankomende maand dan ook weer gericht zijn op de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en Federal Open Market Committee (FOMC). De publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers volgt op 14 maart en de meeting voor de renteverhogingen vindt plaats op 21 en 22 maart.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin NFT’s weer in de smaak

Gisteren steeg het volume van non-fungible tokens (NFT) op het Bitcoin netwerk weer hard. Dat had te maken met de lancering van Bitcoin Punks, de eerste NFT collectie bestaande uit 10.000 plaatjes op Ordinals.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verkopen bitcoin miners weer hun voorraden?

De komst van NFT’s op Bitcoin zorgde voor enige verlichting van de druk op bitcoin miners. De NFT’s zorgen namelijk voor hogere transactiekosten.

Echter waarschuwt analist IT Tech dat bitcoin miners mogelijk toch weer zijn begonnen met het verkopen van hun reserves. Dat kan voor verkoopdruk zorgen en is dus belangrijk om in de gaten te houden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goud begint te stijgen

Goud had overigens ook een zeer moeilijke maand achter de rug. De goedkoers zakte met meer dan 5% in februari. Het was zelfs de slechtste maand sinds medio 2021, zo’n 20 maanden geleden. Toch zien investeerders dit als een nieuwe kans, de vraag ligt namelijk hoog en de koers toont eerste tekenen van herstel.

Wat het investeren in goud op dit moment nog aantrekkelijker maakt is het feit dat GoldRepublic nieuwe gebruikers een fraai cadeau geeft: 1 gram goud ter waarde van zo’n 56 euro! Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt, ontvang je deze gram goud op je account.

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie